LZA GODA LOCEKĻA JĀŅA STRUPUĻA DĀVINĀJUMS - GRĀMATA „JĀNIS STRUPULIS. KOLEKCIJĀS DĀNIJĀ. MADE IN DENMARK"

25-09-2015

Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) goda loceklis J. Strupulis dāvinājis jauniznākušo katalogu „Jānis Stupulis kolekcijās Dānijā. Made in Denmark" LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļai (HSZN).

Katalogs iznāk vienlaikus ar Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā atklāto izstādi „Jāņa Strupuļa darbi no Dānijas kolekcijām", kas apskatāma līdz oktobra beigām. Izstādē apskatāmas gleznas - klusās dabas un bezpriekšmetiskā glezniecība, zīmējumi - portreti un klusās dabas, kā arī Dānijas kultūrai veltītas medaļas. Autors darbus radījis Dānijā laikā no 1992. līdz 2015. gadam.

Izstādes kuratore, Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeja direktore vietniece, Marija Kaupere grāmatas atsauksmē uzsvērusi: „Šī ir unikāla izstāde, kādas Latvijā nav bijis, jo tajā aplūkojami darbi, ko 24 gadu laikā radījis latviešu mākslinieks, kurš dzīvo Latvijā un visus šos gadus regulāri ir braucis pie draugiem Dānijā, lai tur radoši strādātu. J. Strupulis šai laikā radījis darbus, kas nu jau kļuvuši par neatņemamu dāņu mājokļu un publisko telpu interjera elementu, bet Latvijā tos neviens vēl nav redzējis."

Ar katalogu interesenti aicināti iepazīties LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļā!

Informācija par izstādi pieejama šeit.

Powered by Elxis - Open Source CMS