Latvijas Zinātņu akadēmija aicina uz ekspertu diskusiju - konsīliju par integrācijas politiku Latvijā

19-04-2016

Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA), turpinot ekspertu diskusijas par valstī aktuālām tēmām, š.g. 28. aprīlī aicina apmeklēt konsīliju par integrācijas politiku "Integrācijas politika Latvijā: turpināt līdzšinējo jeb veidot ko konceptuāli jaunu". Konsīliju organizē LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļa. 

Konsīlija mērķis ir, izmantojot ekspertu veiktajos teorētiskajos pētījumos iegūtās zināšanas un atziņas, noskaidrot, vai Latvijā īstenotā sabiedrības integrācijas politika ir vispusīga un efektīva un vai tā sekmē saliedētas sabiedrības attīstību. 

Konsīlijā plānots analizēt šādus jautājumus:

1. Sabiedrības integrācijas politikas pamatprincipi Latvijā: sabiedrības integrācijas politikas mērķgrupas (integrācija esošā sabiedrības sastāvā, migrācija un integrācija), integrācijas politikas galvenie virzieni, sabiedrības atbalsts integrācijas pasākumiem, sabiedrības integrācijas politiskais fons.

2. Integrācijas politikas veiktspēja: piekļuve darba tirgum; sociālo pakalpojumu nodrošinājums un pieejamība; sociālo kontaktu un saišu veidošana; politiskās līdzdalības iespējas, diskriminācija. 

3.  Valsts un reliģijas attiecības integrācijas politikas aspektā.

Konsīlijā aicināti piedalīties Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas, LR Saeimas komisiju, ministriju, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, citu par sabiedrības integrāciju atbildīgu valsts un sabiedrisko institūciju pārstāvji, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji, kā arī  neatkarīgie eksperti. Konsīliju vadīs LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas priekšsēdētāja akadēmiķe Raita Karnīte.

Konsīlija rezultāti tiks apkopoti "Konsīlija slēdzienā" un iesniegti valsts atbildīgajām institūcijām, ekspertiem, plašsaziņas līdzekļiem un publicēti laikrakstā  "Zinātnes Vēstnesis".

Konsīlijs norisināsies 28. aprīlī no plkst. 14  līdz 16 Latvijas Zinātņu akadēmijas Portretu zālē 3. stāvā, Akadēmijas laukumā 1.  

Informācija: LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļa vai 67225889.


Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste 
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts: 
 
tālrunis: 67223567 
fakss: 67821153
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV

Powered by Elxis - Open Source CMS