Spriedīs par Latvijas Nacionālās enciklopēdijas būtību un tapšanas gaitu

5-05-2016

Š.g. 10. maijā plkst. 12-14 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 76. telpā norisināsies konsīlijs, kurā tiks diskutēts par Latvijas Nacionālās enciklopēdijas ieceri, tās veidošanas gaitu, kvalitātes kritērijiem un nodrošināšanas mehānismu, sagaidāmajiem rezultātiem un to atbilstību Latvijas sabiedrības interesēm. Konsīliju rīko Latvijas Zinātņu akadēmijas Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļa. 

Konsīlijā eksperti analizēs jautājumus par enciklopēdijas veidošanas mērķiem un uzdevumiem, saturu, iekļāvumu, publicējumu kvalitātes nodrošināšanas mehānismu, kā arī tehnisko risinājumu.

Konsīlija rezultāti tiks apkopoti "Konsīlija slēdzienā" un nodoti izglītības un zinātnes institūcijām, ekspertiem, plašsaziņas līdzekļiem un publicēti laikrakstā "Zinātnes Vēstnesis". Tajā plānots iekļaut pārskatu par enciklopēdijas ideju un saturu, atspoguļot ekspertu slēdzienus par satura un formas atbilstību Latvijas sabiedrības vajadzībām, satura kvalitātes standartu un tā nodrošināšanas metodēm, latviešu valodai atbilstošas terminoloģijas lietojumu, kā arī citus ekspertu iezīmētos aspektus.

Konsīlijā aicināti piedalīties Latvijas Nacionālās bibliotēkas pārstāvji, Nacionālās enciklopēdijas veidotāji, LZA un Latvijas zinātnisko institūciju un augstskolu pārstāvji, kā arī LR Izglītības un zinātnes ministrijas, LR Kultūras ministrijas, Valsts valodas centra, Valsts valodas komisijas, LZA Terminoloģijas komisijas pārstāvji.

Informācija:
LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļa
Tālr.: 67225889
E-pasts:

Ilze Stengrevica
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Zinātņu akadēmija
Akadēmijas laukums 1
e-pasts:
tālrunis: 67223567
fakss: 67821153
www.lza.lv
twitter.com/LZA_LV

Powered by Elxis - Open Source CMS