Eiropas civilizācijas krīzes cēloņi un iespējamie risinājumi izejai no krīzes

7-12-2016

Latvijas Zinātņu akadēmijas Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļa aicina piedalīties ekspertu konsīlijā „Eiropas civilizācijas krīzes cēloņi un iespējamie risinājumi izejai no krīzes".

Konsīlijs notiks Latvijas Zinātņu akadēmijas Augstceltnē, Akadēmijas laukumā 1, Portretu zālē (3. stāvā), 2016. gada 21. decembrī, plkst. 14 - 16.

Konsīlijā aicināti piedalīties Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas, ES Pārstāvniecības Latvijā, Latvijas Saeimas komisiju, LR Ārlietu ministrijas, LR Izglītības un zinātnes ministrijas, LR Kultūras ministrijas, LR Ekonomikas ministrijas, LR Labklājības ministrijas pārstāvji un neatkarīgi eksperti.

Konsīlija mērķis ir, izmantojot ekspertu pieredzi un veiktajos teorētiskajos pētījumos iegūtās zināšanas un atziņas, saprast Eiropas civilizācijas krīzes cēloņus, turpmāko norisi un risinājumus nevēlamo seku ierobežošanai.

Konsīlijā tiks aplūkoti šādi jautājumi:

1) Eiropas civilizācijas krīzes būtība, cēloņi, izpausmes un iespējamās sekas.

2) vai notiekošais patiešām ir krīze, vai globalizācijas rosināts ilgstošs un noturīgs process?

3) iespējamie risinājumi Eiropas civilizācijas saskaņas atgūšanai.

Konsīlija rezultāti tiks apkopoti „Konsīlija slēdzienā" un nodoti valsts atbildīgajām institūcijām, ekspertiem, plašsaziņas līdzekļiem, un publicēti „Zinātnes Vēstnesī".

Latvijas Zinātņu akadēmijas
Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas
priekšsēdētāja Raita Karnīte
Tālr.: 67225889
E pasts:

Pēdējā atjaunošana 7-12-2016
Powered by Elxis - Open Source CMS