Izdota Alda Buļa, Roberta Škapara, Dainas Šķilteres zinātniskā monogrāfija „Latvijas ražošanas uzņēmumu konkurētspējas uzlabošana Ķīnas Tautas Republikas tirgū"

30-01-2017

Alda Buļa, Roberta Škapara un Dainas Šķilteres zinātniskā monogrāfija „Latvijas ražošanas uzņēmumu konkurētspējas uzlabošana Ķīnas Tautas Republikas tirgū" ir nozīmīgs darbs, kas daudzpusīgi aplūko Latvijas ražošanas uzņēmumu konkurētspējas potenciālu Ķīnas Tautas Republikas tirgū. Pētījumā īpaša uzmanība veltīta tieši ražošanas uzņēmumiem kā vienam no eksportspējīgas ekonomikas stūrakmeņiem.

Pateicoties iespējām, ko paver Ķīnas straujā ekonomiskā izaugsme un ievērojamais potenciālo patērētāju skaits, šīs valsts tirgus vilinājums un viena no prioritātēm dažādu nozaru uzņēmumiem visā pasaulē. Arī Eiropas, tostarp Latvijas, uzņēmumi pastāvīgi meklē iespējas, kā uzsākt un paplašināt darbību Ķīnā. Vienlaikus uzņēmumiem rodas tādi jauni izaicinājumi kā nepieciešamība izprast šī tirgus uzņēmējdarbības specifiku un reģionālās atšķirības, spēja identificēt un izmantot konkurences priekšrocības sāncensībā ne vien ar vietējiem uzņēmumiem, bet arī ar daudzajiem tirgus jaunienācējiem no dažādām valstīm.

Monogrāfiju Latvijas Zinātņu akadēmijas Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļai (LZA HSZN) uzdāvinājis Latvijas Jauno zinātnieku apvienības pārstāvis un monogrāfijas līdzautors Aldis Bulis. Ar zinātnisko monogrāfiju var iepazīties LZA HSZN telpās.

Powered by Elxis - Open Source CMS