Lauksaimn. un meža zin.n.

LAUKSAIMNIECĪBAS UN MEŽA ZINĀTŅU NODAĻA

Akadēmijas laukumā 1, Rīga, LV 1050
Tel.: 67223448; 29215144. Fakss: 67821153
E-pasts: lmzn@lza.lv

Nodaļas padome

Nodaļas priekšsēdētāja Baiba RIVŽA

Nodaļas priekšsēdētājas vietnieks Bruno ANDERSONS

Zinātniskā sekretāre Ligita ĀZENA

Padomes locekļi

Aleksandrs JEMEĻJANOVS, Īzaks RAŠALS

Nodaļa šobrīd apvieno 30 LZA locekļus, t.sk. 9 īstenos, 2 goda locekļus 2 ārzemju locekļus un 17 korespondētājlocekļus.

Ar nodaļas darbību saistīti 2 LZA goda doktori.


Dokumenti

Nodaļas nolikums (pdf)

Nodaļas 2020. gada darba plāns (pdf)


Notikusi Latvijas Lauksaimniecības zinātnisko institūtu Direktoru padomes sanāksme

24-03-2016

10.martā APP Dārzkopības institūtā notika Latvijas Lauksaimniecības zinātnisko institūtu Direktoru padomes sanāksme, kurā no LZA piedalījās prezidents, akadēmiķis Ojārs Spārītis un Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas vadītāja ,akadēmiķe Baiba Rivža. Prezidents savā uzrunā rosināja zinātniekus aktīvi iepazīstināt ar saviem atklājumiem uzņēmējus. Šajā nolūkā LZA ir gatava kļūt par sadarbības tiltu starp zinātniekiem un uzņēmējiem un laipni piedāvā šādu tikšanās iespēju aprīlī Latvijas Zinātņu akadēmijā.

Lasīt tālāk...

Ziņas īsumā

24-03-2016

Helsinkos notikušajā Ziemeļvalstu Lauksaimniecības asociācijas (NJF) Ekonomikas sekcijas valdes sēdē, kurā piedalījās visu Ziemeļvalstu un Baltijas valstu zinātnieku pārstāvji, akadēmiķe Baiba Rivža ir ievēlēta par Ekonomikas sekcijas vadītāja somu profesora Niemi Jarko vietnieci.


29. februārī notikusi LZA LMZN un LLMZA prezidija kopsēde

24-03-2016

Pirmdien  29. februārī notika LLMZA un LMZN prezidija kopsēde, kurā saskaņā ar izziņoto darba kārtību ar referātu uzstājās 2015. gada 10 ievērojamāko zinātnes sasniegumu konkursa laureāte Dr.habil.chem. Gaļina Teliševa. Zinātniece iepazīstināja klātesošos ar Latvijas Koksnes ķīmijas institūtā izstrādāto inovatīvo procesu, kas ietver sevī augu biomasas granulu pirmsapstrādi mikroviļņu laukā un turpmāku to virsmas modificēšanu ar dabiskās izcelsmes atstrādātām eļļām vai ar atstrādātiem naftas produktiem, tādejādi būtiski palielinot granulētās augu biomasas kurināmā vērtību un uzlabojot arī citus patēriņa raksturlielumus.

Pēdējā atjaunošana 24-03-2016
Lasīt tālāk...

Briselē notikusi ERA-NET SUMSOREST vadības sanāksme

17-02-2016

Briselē 10. un 11. februārī notika ERANET SUMFOREST vadības komisijas sēde, kurā kā Latvijas pārstāve piedalījās akadēmiķe Baiba Rivža. Kopā projektā ir iesaistītas 25 valstis. Sēdē tika uzklausīts Eiropas Komisijas pārstāvis, kā arī pārrunāta darbu kārtība līdz 21. martam, kad būs oficiālais projektu veidošanas uzsaukums. ERA-NET projektos katra valsts nāk ar savu nacionālo finansējumu un Latvijas Republikas Zemkopības ministrija šim nolūkam ir paredzējusi 100 000 EUR.

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS