Rēzeknē norisināsies Latgales forums "Zinātne uzņēmējdarbības attīstībai reģionā"

21-03-2017

Š.g. 12. aprīlī Rēzeknē, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā norisināsies Latgales forums "Zinātne uzņēmējdarbības attīstībai reģionā", ko rīko Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju, Latvijas Pašvaldību savienību un Rēzeknes pilsētas pašvaldību. Foruma dalībnieku vidū būs zinātnes pārstāvji, reģiona pašvaldību un augstāko un profesionālo izglītības iestāžu pārstāvji, uzņēmēji, kā arī ministriju pārstāvji un biznesa atbalsta organizāciju biedri, bet foruma darba kārtībā plānotas divas paneļdiskusijas - "Izglītības un zinātnes loma reģionu attīstībā" un "Uzņēmējdarbības uzsākšana reģionā".

Atgādinām, ka š.g. 16. februārī Valmierā sapulcējās Vidzemes forums, ko rīkoja Latvijas Zinātņu akadēmija, LZA Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļa, Latvijas Pašvaldību savienība, Valmieras pilsētas pašvaldība un Vidzemes Augstskola, bet pērn, 2016. gada 15. novembrī, Jelgavā norisinājās Zemgales forums, kas bija pirmais piecu Latvijas reģionos iecerēto forumu ciklā.

Forumu mērķis ir analizēt Latvijas ekonomisko attīstību un resursus dažādos valsts reģionos, sekmēt uzņēmējdarbību un inovāciju ieviešanu, aktivizēt sadarbību vietējo pašvaldību, uzņēmēju, augstāko mācību iestāžu un zinātnisko institūciju starpā. Nākošos forumus plānots noturēt Kurzemes reģionā, kā arī Pierīgā.

Foruma programma .

Informācija
LZA Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļa
Tel.: 67223448;
E-pasts:

Pēdējā atjaunošana 3-04-2017
Powered by Elxis - Open Source CMS