Eiropas Zinātņu akadēmiju Konsultatīvā padome (EASAC) nāk klajā ar politikas ziņojumu „Eiropas Savienības mežu ilgtspēja un multifunkcionalitāte"

16-05-2017

Š.g. 11. maijā Briselē Eiropas Zinātņu akadēmiju Konsultatīvā padome  (EASAC) prezentēja ziņojumu „Eiropas Savienības mežu ilgtspēja un multifunkcionalitāte", kas izstrādāts sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmijas un citu Eiropas Savienības zinātņu akadēmiju zinātniekiem.

Eiropas meži ir ne tikai nenovērtējama bagātība, bet arī multifunkcionāls resurss darba vietu radīšanai, ražošanai dabas resursu un izejvielu nozarē, bioenerģijas ražošanai, rekreācijai,  bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai un klimata pārmaiņu regulēšanai. Šī daudzfunkcionalitāte bieži ir iemesls konfliktiem starp dažādiem izmantošanas veidiem un ieinteresētajām pusēm, līdz ar to nozares politikas veidotājiem, lai no tiem izvairītos un uzlabotu ilgtspēju un sinerģiju starp dažādām politikas jomām, ir nepieciešams visaptverošs skatījums uz meža izmantošanas jautājumiem. Starpdisciplināra Eiropas ekspertu grupa ziņojumā ir apkopojusi jaunākās zinātnes atziņas, lai izstrādātu ieteikumus ilgtspējīgai meža apsaimniekošanai Eiropas Savienībā, kas nodrošina optimālus sociālos, vides un ekonomiskos ieguvumus.

Ziņojums „Multi-functionality and sustainability in the European Union's forests" (pdf.)

Pēdējā atjaunošana 16-05-2017
Powered by Elxis - Open Source CMS