LLMZA dalība Ziemeļvalstu Lauksaimniecības asociācijas (NJF) kongresā Kauņā (Lietuva)

25-06-2018

LLMZA prezidente Baiba Rivža no 27. - 29. jūnijam piedalīsies Ziemeļvalstu Lauksaimniecības asociācijas (NJF) 26. kongresā "Lauksaimniecība nākamajiem 100 gadiem" Aleksandra Stulginska Universitātē Kauņā (Lietuvā). Kongresā B. Rivža piedalīsies ar referātu: Lauku teritorijas kā vieta ilgtspējīgai un viedai attīstībai.

Kongresa programma aptver dažādus aktuālus virzienus lauksaimniecībā un lauku attīstībā, tostarp lauksaimniecībā, augsnes apsaimniekošanā, dzīvnieku audzēšanā un labturībā, ilgtspējīgā zemes un ainavu apsaimniekošanā, pārtikas kvalitātē un drošībā, pārtikas aprites pārvaldībā, vides aizsardzībā, lauku saimniecību pārvaldībā, lauksaimniecības politikas uzlabošanā, lauku attīstības ekonomiskajos un sociālajos aspektos, izglītībā un konsultācijās lauksaimniecībā un lauku attīstībā u.c. aktuālajiem virzieniem.

Kongress kalpos kā galvenais notikums NJF (Ziemeļvalstu Lauksaimniecības zinātnes asociācijas) 100. gadadienas svinībām - senākā sabiedriskā organizācija Ziemeļvalstīs, kas dibināta 1918. gadā. Tagad NJF darbībā piedalās aptuveni 4000 zinātnieku un pētnieku, kas pārstāv astoņas Ziemeļvalstu un Baltijas valstis - Dāniju, Somiju, Islandi, Norvēģiju, Zviedriju, Igauniju, Latviju un Lietuvu un aptuveni 120 dalībniekus no citām pasaules valstīm.

Powered by Elxis - Open Source CMS