Aktuāli

Sadarbības projekti ar Čehiju

21-05-2015

Latvijas Zinātņu akadēmija divpusējās sadarbības līguma ietvaros ar Čehijas Zinātņu akadēmiju izsludina divpusējās mobilitātes programmas projektu pieteikumu konkursu 2016.-2018. gadam. Projekti ir paredzēti, lai uzlabotu sadarbību starp Latvijas un Čehijas zinātniskajām institūcijām, stimulētu jaunu zinātnieku un studentu iesaistīšanos zinātnē un lai nodibinātu kontaktus nākotnes projektiem. Projektu konkursam var pieteikties no jebkuras zinātnes sfēras. Projektu ilgums - 3 gadi.

Lasīt tālāk...

Eiropas Akadēmiju organizācijas atzinīgi vērtē prezidenta Junkera piedāvājumu akadēmijām aktīvi iesaistīties jaunajā sistēmā, kas nodrošinās Eiropas Komisiju ar neatkarīgu zinātnisko viedokli*

14-05-2015

Eiropas Akadēmiju organizācijas trešdien, 2015. gada 13. maijā, publicēja paziņojumu presei, kurā atzinīgi izsakās par Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda Junkera priekšlikumu daudz ciešāk iesaistīt Eiropas zinātņu akadēmijas, izmantojot tās apvienojošās organizācijas, jaunajā sistēmā, kas sniegs neatkarīgu zinātnisko viedokli Eiropas Komisijai politikas veidošanas procesā.

Lasīt tālāk...

PAR ĪSTERMIŅA ZINĀTNISKĀM VIZĪTĒM 2015. GADĀ

20-01-2015

Ikviens Latvijas zinātnieks var pieteikties īstermiņa vizītei uz ārvalstu zinātnisko centru / institūtu, ja vien tas ietilpst Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) partnerakadēmiju (tabula) aptverto institūciju lokā. Eiropā daudzas zinātņu akadēmijas apvieno pētnieciskos institūtus un atbalsta šajos institūtos strādājošo zinātnieku mobilitāti, bet citas (piem. Igaunijas, Izraēlas ZA) atbalsta zinātniskās sadarbības attīstīšanu neatkarīgi no zinātnieka pamatdarba vietas, t.i. zinātniska institūcija, universitāte vai tml.

Pēdējā atjaunošana 20-01-2015
Lasīt tālāk...

Zinātņu akadēmijas nāk klajā ar ziņojumu: „Aicinājums rīkoties, lai uzlabotu veselības aprūpi dzirdes zuduma un ar to saistīto veselības traucējumu jomā"

3-03-2015

3. martā (2015) starptautiskā organizācija IAMP (angliski The InterAcademy Medical Panel, IAMP) publicēja ziņojumu „Aicinājums rīkoties, lai uzlabotu veselības aprūpi vājdzirdības un ar to saistīto veselības traucējumu jomā (A Call for Action to Strengthen Healthcare for Hearing Loss)". Ziņojuma publicēšana ir pieskaņota Pasaules Ausu un dzirdes dienai, kas ik gadus tiek atzīmēta 3. martā*.

Pēdējā atjaunošana 3-03-2015
Lasīt tālāk...

Zinātņu akadēmijas par slānekļa gāzes ieguvi Eiropā

5-02-2015

Eiropas zinātņu akadēmiju konsultatīvā padome (angliski saīsin. EASAC), kuras sastāvā ietilpst arī Latvijas Zinātņu akadēmija, 2014. gada novembra vidū laida klajā ziņojumu „Shale gas extraction: issues of particular relevance to the European Union", kas fokusēts uz slānekļa gāzes krājumu izpēti, ieguves perspektīvām un tehnoloģijām un citiem ar to saistītiem jautājumiem Eiropas Savienības valstīs.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 3 4 5 6 7 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 55 - 59 no 59
Powered by Elxis - Open Source CMS