9. marts 5 (382)

LZA Pavasara pilnsapulce

6-03-2009

Latvijas Zinātņu akadēmijas
PAVASARA PILNSAPULCE

2009. gada 2. aprīlī
plkst. 14. 00

LZA konferenču zālē
(Rīgā, Akadēmijas laukumā 1)

Lasīt tālāk...

Ko transplantēsim nākošo?

6-03-2009

Pasniegtas Latvijas Zinātņu akadēmijas, a/s “Latvijas Gāze” un
Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonda 2009. gada balvas

zv/zv381-1.JPG
Apbalvotie un apbalvotāji: Pauls Graudiņš, Inese Folkmane, Juris Ekmanis, Rafails Rozentāls, Adrians Dāvis, Aldis Greķis, Ivars Knēts, Imants Meirovics
A. Edžiņas foto
 

Jautājums: “Kad sāksiet pārstādīt domāšanu
vienam otram Saeimas deputātam?”
Atbilde: “Nav donoru.”

Kā vienmēr, dzīvespriecīgā gaisotnē, kāda valda domubiedru vidū, turklāt tik pacilājošā notikumā kā gadskārtējo balvu pasniegšana, 24. februārī Latvijas Zinātņu akadēmijā tās prezidents akadēmiķis Juris Ekmanis, a/s “Latvijas Gāze” Valdes priekšēdētājs Dr. Adrians Dāvis un Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonda priekšsēdētājs akadēmiķis Ivars Knēts pasniedza balvas senioru un junioru kategorijās speciālistiem gāzes, siltumtehnikas un ar tām saistītās ķīmijas tehnoloģijas nozarēs, kā arī sirds ķirurģijas un kardioloģijas zinātnēs, kuru robežas šogad paplašinātas līdz transplantoloģijai vispār.  

Pēdējā atjaunošana 6-03-2009
Lasīt tālāk...

FTZN sēde

6-03-2009

18. februārī notika LZA Fizikas un tehnisko zinātņu nodaļas pilnsapulce. Sēdes sakumā Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Juris Ekmanis pasniedza LZA Goda doktora diplomu Dr.sc. comp. Ilzei Irēnai Ilziņai. Visi klātesošie apsveica jubilāri un aicināja viņu uzrakstīt atmiņas par informātikas un datorzinātņu nozares rašanas Latvijā.

Lasīt tālāk...

SVEICAM!

6-03-2009

Rīga, 2009. gada 25. februārī

RTU profesoram LZA akadēmiķim

Mārtiņam Kalniņam

Augsti godātais profesor, dārgais jubilār!

Laiks skrien, joņo un kūleņo un dāvā katram no mums kaut ko pēc nopelniem un kaut ko atņem. Mums Laiks ir dāvājis iespēju krietnu sprīdi vadīt kopā ar Jums, un šodien atļaujiet par to pateikties. Latvijas Zinātņu akadēmijai ir liels gods, ka esat “mūsējais”.  

Pēdējā atjaunošana 6-03-2009
Lasīt tālāk...

Somijas vēstniece MARIJA SERĒNIUSA Latvijas Zinātņu akadēmijā

6-03-2009

(Ālto Universitāte jeb kādas cerības Somi saista ar 2020. gadu)

17. februārī Akadēmijā iepazīšanās vizītē ieradās Somijas vēstniece Marija Serēniusa (Maria Serenius), kura pie savu pienākumu pildīšanas Latvijā stājās pagājušā gada septembrī. M.Sereniusa sākusi diplomātisko karjeru 1975. gadā un strādājusi ASV, Japānā, Ēģiptē, Šveicē, Šrilankā un Turcijā. Vēstniece atzīmēja, ka LZA apmeklējumu rosinājis viņas sens kolēģis profesors Mati Sārnisto, Somijas Zinātņu akadēmijas (LZA partnerakadēmija) ģenerālsekretārs un Baltijas valstu zinātņu akadēmiju medaļas laureāts (2007). Vēstnieci pieņēma LZA prezidents J. Ekmanis, ģenerālsekretārs V. Kampars, ārlietu sekretārs A. Siliņš un zinātņu nodaļu priekšsēdētāji J. Jansons, I. Jansone un R. Valters.

Pēdējā atjaunošana 6-03-2009
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 12
Powered by Elxis - Open Source CMS