8.marts 3 (399)

Desmito gadu sumina vides zinātnes speciālistus

3-03-2010

Pasniegtas firmas “ITERA–Latvija”, Latvijas Zinātņu akadēmijas un RTU Attīstības fonda balvas vides, Zemes un ģeogrāfijas zinātņu speciālistiem

zv/zv399-1.jpg
Juris Savickis (no kreisās), Namejs Zeltiņš,
Imants Liepa, Juris Ekmanis, Ivars Knēts
A.Edžiņas foto 
 

25. februārī Latvijas Zinātņu akadēmijā jau desmito gadu pēc kārtas firmas “ITERA–Latvija”, Latvijas Zinātņu akadēmijas un Rīgas Tehniskās universitātes balvu par izciliem sasniegumiem vides, Zemes un ģeogrāfijas zinātnēs vai par nozīmīgu vides izstrādes sistēmu veicināšanu saņēma divi zinātnieki – Latvijas Lauksaimniecības universitātes profesors Imants LIEPA – par darbu kopu “Pētījumi meža ekoloģijā” un RTU asociētais profesors Fizikālās enerģētikas institūta vadošais pētnieks Namejs ZELTIŅŠ – par darbu kopu “Vides aizsardzība: ilgtspējīga enerģētika”.  

Pēdējā atjaunošana 3-03-2010
Lasīt tālāk...

SVEICAM!

3-03-2010

Rīga, 2010. gada 19.februārī

LZA īstenajam loceklim Arnim Treimanim

Augsti godātais akadēmiķi !

Jūs piederat pie zinātnieku saimes, kura nodarbojas ar nozīmīgajām ķīmijas, koksnes un polimēru ķīmijas lietām, sekmīgi apvienojot teorētiskos pētījumus ar to praktisko pielietojumu. Jūsu aktīvā dalība daudzos ES zinātniskajos projektos, un it sevišķi Eiropas Savienības 19 valstu zinātniskā projekta „Papīru veidojošo šķiedru mikrostruktūras un īpašību pētījumi, izmantojot jaunas tehnoloģijas” vadīšana (kopš 2006) liecina par Jūsu augsto starptautisko autoritāti.

Pēdējā atjaunošana 3-03-2010
Lasīt tālāk...

Īsumā

3-03-2010

12. februārī notika LZA Ķīmijas, bioloģijas un medicīnas zinātņu nodaļas pilnsapulce. Nodaļas priekšsēdētājs akad. Raimonds Valters sniedza pārskatu par nodaļas un tās locekļu darbību 2009. gadā un informēja par 2010. gadā plānotajiem pasākumiem; sēdes dalībnieki varēja iepazīties ar 2009.gadā izdotajām nodaļas locekļu grāmatām. Sēdes turpinājumā tās dalībnieki noklausījās un apsprieda 2 referātus par tēmu “Hroniskā noguruma sindroms” : “Noguruma slimība: zināmais un diskutablais” (kor.loc. Ludmila Vīksna) un “Hroniskā noguruma sindroma etiopatoģenēzes izpēte un biomarķieru meklējumi” (kor. loc. Modra Murovska).

Pēdējā atjaunošana 3-03-2010

Latvijas Zinātnieku savienībā

3-03-2010

18. februārī notika Latvijas Zinātnieku savienības valdes sēde, kurā apsprieda Zinātniskās darbības likuma labojumus, kuros pozitīvi ir tas, ka Latvijas Zinātnieku savienība līdz ar Latvijas Jauno zinātnieku apvienību ir pieņemtas Latvijas Zinātnes padomes sastāvā. Līdz ar jauno labojumu pieņemšanu spēku zaudē pirms Latvijas neatkarības atjaunošanas piešķirto, kā arī ārzemēs saņemto zinātnisko grādu pielīdzināšana Latvijas zinātniskajai kvalifikācijai. R. Bebre informēja par Radošo savienību padomes plenumu, kurā tika pārvēlēta vadība. Par Radošo savienību padomes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts komponists Uģis Prauliņš. Nākošā LZS valdes sēde notiks 18. martā plkst. 16. 00.

Z. K.

Kārļa Ulmaņa balva tautsaimniecības zinātnē akadēmiķei Baibai Rivžai

3-03-2010

Kārļa Ulmaņa balva tautsaimniecības zinātnē akadēmiķei Baibai Rivžai par izcilu devumu agrārā ekonomikā

Latvijas Zinātņu akadēmija akadēmiķei Baibai Rivžai piešķīrusi Kārļa Ulmaņa balvu par lauku sieviešu kustības stiprināšanu un pētījumiem lauksaimniecībā.

Šī gada 9.februārī LZA Senāta darba kārtībā kā viens no svarīgākajiem punktiem bija akadēmiķes Baibas Rivžas ziņojums “Augstākā izglītība, zinātne un uzņēmējdarbība – pamats tautas labklājībai”, kurā tika skartas vairākas svarīgas tēmas kā, piemēram, augstākā izglītība, agrārekonomika un jo īpaši grupu mikrokredīts un mentorings, kuram akadēmiķe pievērsa lielu uzmanību.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 11
Powered by Elxis - Open Source CMS