11.oktobris, 11(407)

Konkursi

8-10-2010

Latvijas Zinātņu akadēmija pagarina dokumentu iesniegšanas termiņu LZA vārdbalvu konkursam līdz 2010.gada 20.oktobrim


LZA un A/s Grindeks balvu konkurss 

Latvijas Zinātņu akadēmija izsludina konkursu LZA un A/s “Grindeks” balvām. Tiks piešķirtas 3 balvas ievērojamiem Latvijas zinātniekiem par izcilu veikumu vai mūža devumu zinātnē un četras balvas labākajiem jaunajiem zinātniekiem nozarēs farmācija, ķīmija, bioloģija, medicīna par pēdējā gada laikā aizstāvētu maģistra vai doktora darbu. Jauno zinātnieku darbu konkursam darbu var iesniegt, ja zinātnieks darba iesniegšanas brīdī nav vecāks par 30 gadiem.

Lasīt tālāk...

“Smilšu graudu spēles”

8-10-2010

Ir teiciens par vakaru, kas sākas pašā rītā. 24. septembrī Latvijas Zinātņu akadēmijā gadskārtējā Zinātnieku nakts sākās jau dienā ar Francijas vēstniecības sarupētās interaktīvās izstādes “Smilšu graudu spēles” atklāšanu. Uz to bija ieradusies plaša delegācija ar Francijas vēstnieci Šantālu Puarē (Mme Chantal Poiret) priekšgalā.

Pēdējā atjaunošana 8-10-2010
Lasīt tālāk...

Piešķirta Baltijas asamblejas balva

8-10-2010
zv/zv407-1.jpg 

17.reizi tika piešķirtas Baltijas asamblejas balvas. Gada balvu zinātnē par grāmatu “Zinātnes un augstskolu sākotne Latvijā” saņems akadēmiķis Jānis Stradiņš. Balva tiks pasniegta Baltijas asamblejas sesijas laikā 22.oktobrī. 

A.Edžiņas foto

Sveicam!

8-10-2010

/Bernards Šovs/

Ir tikai viena iespēja mest izaicinājumu laikam,
un tās ir jaunas idejas, kuras allaž var cerēt atrast
jauneklīgu un spilgtu izteiksmi.

Akadēmiķim
Dr.habil.biol.
Elmāram Grēnam

Augsti godātais profesor!

Latvijas Zinātņu akadēmija pievienojas plašajai zinātnieku saimei, no sirds sveicot Jūs jubilejā! Laiks skrien ātri... Dzimis Svaru zīmē – neuztverot nopietni šai zīmei piedēvētās rakstura īpašības, tomēr jāsaka droši – Jūs nekļūdīgi esat pratis saskatīt perspektīvu pētniecības virzienos, cilvēkos un viņu potenciālā. Varat būt gandarīts, ka Jūsu izveidotais molekulārās bioloģijas virziens ir ieguvis starptautisku atzinību un, piesaistot aizvien jaunus zinātniekus, sekmīgi attīstās. Apbrīnojamas ir Jūsu organizatora un diplomāta spējas, kas lieti noderējušas arī Latvijas Zinātnes padomes darbības nodrošināšanā un pilnveidošanā. Un Jūsu daudzpusīgās intereses un dotības, arī mākslā.

Šodien sakām: Daudz baltu dieniņu! Lai Jums veselība, dzīves un darba prieks!

Patiesi, no sirds
Latvijas Zinātņu akadēmija

Mūsu akadēmiķi Baiba Rivža un Jānis Grundspeņķis saņēmuši LR IZM 2010. gada balvas

8-10-2010

Šī gada 25.septembrī Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe 30 izciliem nozares darbiniekiem pasniedza Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) augstāko apbalvojumu – IZM balvu. Laureāti saņēma rokas pulksteni ar gravējumu “IZM balva – 2010” un ministres parakstītu goda diplomu.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 15
Powered by Elxis - Open Source CMS