14.februāris, 3(414)

Sveicam!

10-02-2011


Ja jūs spējat kaut ko paveikt vai sapņojat kaut ko paveikt, ķerieties pie tā. Drosmē ir ģenialitāte, spēks un brīnums.

Johans Volfgangs Gēte

LZA īstenajam loceklim

Jānim Guntim BĒRZIŅAM

Augsti godātais akadēmiķi!

Latvijas Zinātņu akadēmijas Prezidijs un Fizikas un tehnisko zinātņu nodaļa no sirds sveic Jūs jubilejā! Augsti vērtējam Jūsu ievērojamo devumu radiācijas testēšanā Latvijā, darbību Nacionālā daudzfunkcionālā ciklotrona centra izveidošanā un Nacionālā kontaktpunktā Eiroatom programmas koordinatora lomā,kā arī Jūsu vienmēr aktīvo pieejuvisām dzīves pozīcijām. Vēlam veselību, izturību un nedziestošu dzīvesprieku!

Patiesā cieņā un sirsnībā

LZA prezidents Juris EKMANIS

FTZN priekšsēdētājs Juris JANSONS

Pēdējā atjaunošana 11-02-2011
Lasīt tālāk...

“ITERA-Latvija”, Latvijas Zinātņu akdēmijas un RTU Attīstības fonda balvas

10-02-2011
zv/ZV414-1.JPG

Gaida Sedmale un Daiga Zigmunde ar balvas sniedzējiem A.Edžiņas foto 

Balvu pasniegšanas ceremonija 17. janvārī Latvijas Zinātņu akadēmijā runātājus bija noskaņojusi filozofiski un dzejiski. Piemēram, “No vides mēs esam nākuši un vidē aiziesim. Tās ir mūsu mājas” (Ivars Knēts) vai “Nevar būt estētisks tas, kas nav ekoloģisks, un otrādi – nevar būt ekoloģisks tas, kas nav estētisks” (Juris Savickis). Kā ne, ja balva tiek piešķirta ievērojamiem Latvijas zinātniekiem un praktiķiem par izcilu veikumu vai mūža devumu vides, Zemes vai ģeogrāfijas zinātnēs vai par nozīmīgu vides izstrādes sistēmu veicināšanu. Faktiski, par mūsu eksistences pamatu, kā teica akadēmiķis Ivars Knēts - mūsu mājām. 
Pēdējā atjaunošana 10-02-2011
Lasīt tālāk...

Latvijas zinātnieces aicinātas pieteikties 2011.g. L`ORÉAL Latvijas stipendijai “Sievietēm zinātnē”

10-02-2011


Latvijas zinātnieces aicinātas pieteikties 2011.gada
L`ORÉAL Latvijas stipendijai “Sievietēm zinātnē” ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas
un Latvijas Zinātņu akadēmijas atbalstu

Jau septīto gadu L`OREAL Baltic, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK) un LZA konkursa kārtībā piešķirs šo stipendiju trim dzīvības zinātņu vai materiālzinātņu jomā strādājošām Latvijas pētniecēm. Šogad to saņems divas doktorantes līdz 33 gadu vecumam disertācijas izstrādei, kā arī viena zinātņu doktore vecumā līdz 40 gadiem – zinātnisko pētījumu veikšanai. Katras stipendijas apmērs ir 4000 latu, un tā paredzēta pētījumu veikšanai Latvijā.

Lasīt tālāk...

2011.gada stipendija “Sievietēm zinātnē”

10-02-2011
zv/ZV414-2.JPG

R.Broks (no kreisās), J.Ekmanis un B.Žilia
A.Edžiņas foto 

2011.gada L`ORÉAL Latvijas stipendijas “Sievietēm zinātnē” ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas un Latvijas Zinātņu akadēmijas atbalstu izveidi nosaka ikgadējais sadarbības protokols, ko 25.janvārī parakstīja izglītības un zinātnes ministrs, UNESCO LNK viceprezidents Rolands Broks, LZA prezidents akadēmiķis Juris Ekmanis un L`OREAL Baltic ģenerāldirektors Benuā Žilia (Benoit Julia).  
Pēdējā atjaunošana 10-02-2011
Lasīt tālāk...

Debates LZA Rudens pilnsapulcē 2010.gada 25.novembrī

10-02-2011


T.Jundzis,
akadēmiķis

Akadēmijas prezidents savā ziņojumā, ja pamanījāt, uzsvēra, ka mūsu finansiālā situācija, lai lielos plānus īstenotu, nav gluži tāda, kā gribētos. Varbūt nepatīkamākais, ka, salīdzinot ar Lietuvu un Igauniju, mums pamanījušies finansējumu piešķirt ievērojami mazāku, nemaz jau nerunājot par pēdējo vietu zinātnes finansējumā Eiropā. T.Koķe mūs aicināja neiet pa pretenziju ceļu, bet vairāk censties sevi pierādīt. Domāju, ka tā gluži nav – ja pretenzijas tiek izteiktas, lai aizstāvētu sevi, tad varbūt, bet, ja pretenzijas tiek izteiktas, lai aizstāvētu zinātni un zinātnes politiku un to sabiedrību, kurai šī zinātne ir vajadzīga, tad pretenzijas ir jāizsaka.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 13
Powered by Elxis - Open Source CMS