1.oktobris 10 (436)

Pārdomas par Kārli Ulmani un Raimonda Staprāna lugu “Gūsteknis pilī”

29-09-2012


Replika

Pārdomas par Kārli Ulmani un Raimonda Staprāna lugu “Gūsteknis pilī”

Sakarā ar Dailes teātra turneju ASV un Kanādā ar R. Staprāna lugu “Gūsteknis pilī” (teksts publicēts “Jaunā Gaita”, 2012., Nr. 268.), jāsaka – apgalvojums, ka Staprāns lugai izmantojis pils komandanta Oskara Neimaņa piezīmes, ir nepatiess. Patiesībā piezīmes par K. Ulmaņa pēdējiem brīžiem Rīgas pilī uzrakstīja Nei­maņa dēls Viktors, dzejnieces Ainas Kraujītes vīrs. Protams, balstoties arī tēva atmiņās un piezīmēs. Uz faktu neprecizitāti šajās piezīmes norādījis profesors H. Biezais apcerē “Meditācija par “Es palikšu savā vietā, jūs palieciet savās”” grāmatā “Šķautnes” (ASV, Gaujas apgāds, 1983). Pēc ļoti pamatīgas Neimaņa piezīmju analīzes profesors Biezais secināja: “Neimaņa atmiņu stāstam ir ļoti zema ticamības pakāpe”. Un līdz ar to ļoti zema ticamības pakāpe ir arī daudziem Staprāna lugā minētajiem faktiem.

Pēdējā atjaunošana 29-09-2012
Lasīt tālāk...

Zinātnieku nakts 2012

29-09-2012
zv/zv436-2.jpg 

28.septembrī vienlaikus astoņās pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā, Cēsīs un arī Salaspilī – notika ikgadējais Zinātnieku nakts pasākums par tēmu “Stāsts par enerģiju”. 

Zinātnieku nakts pasākums ir Eiropas Komisijas iniciēts un līdzfinansēts projekts, kuru realizē Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) sadarbībā ar Latvijas augstskolām, zinātniskajiem institūtiem un muzejiem. Pasākums Latvijā noritēja jau septīto gadu un šoreiz ar Latvenergo koncerna atbalstu un līdzdalību. Ar šo pasākumu Latvija iekļāvās to 32 Eiropas valstu – Eiropas Zinātnieku nakts organizētāju skaitā, kuras septembra piektdienas vakarā organizēja dažādus pasākumus vairāk kā 300 Eiropas pilsētās, lai atraktīvā veidā skaidrotu sabiedrībai zinātnes sasniegumus un ļautu ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos.

Pēdējā atjaunošana 1-10-2012
Lasīt tālāk...

Aizstāvēšana

29-09-2012


2012.gada 4.oktobrī plkst. 10.00 notiks LU Pedagoģijas zinātņu nozares promocijas padomes atklātā sēde (Jūrmalas gatve 74/76, G 16 auditorijā), kurā disertāciju pedagoģijas doktora zinātniskā grāda iegūšanai aizstāvēs

SPODRA AUSTRUMA.

Temats: “Jauniešu vērtības patērētājsabiedrībā Latvijā”. “Values of young people in consumer society in Latvia”.

Vadītājs: profesors, Dr.phil. Valdis Tēraudkalns.

Recenzenti: prof. Tatjana Koķe, LU; prof. Zenta Anspoka, RPIVA; prof. Velta Ļubkina, Rēzeknes Augstskola.

Ar promocijas darbiem var iepazīties LU bibliotēkā Kalpaka bulv. 4.


Pēdējā atjaunošana 29-09-2012
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 10 - 12 no 12
Powered by Elxis - Open Source CMS