10.februāris 3 (461)

LZA piedāvājums starptautiskajai sadarbībai ar Vācijas zinātniskajām institūcijām un augstskolām

6-02-2014

Pagājušā gada nogalē viesojoties Berlīnē, lai tiktos ar Vācijas politiķiem, žurnālistiem, uzņēmējiem un kultūras darbiniekiem, LZA prezidents pārliecinājās par Latvijas Republikas vēstniecības Vācijā aktīvo darbību. Tūlīt pēc tam, kad kancleres Angelas Merkeles vadībā bija noformējusies Vācijas jaunā valdība un tā bija definējusi sev veicamos uzdevumus, arī visu pārējo ES dalībvalstu vēstniecības saņēma pamudinājumus aktīvi iesaistīties dialogā ar Vāciju kā vienu no spēcīgākajām bloka zemēm. Rosinājumu aktivizēt Latvijas un Vācijas kontaktus saimnieciskajos, zinātniskajos, izglītības un kultūras jautājumos pauda LR vēstniece Vācijā V.E. Elita Kuzma, vēstniecības vadītājas vietniece Guna Japiņa un arī citi vēstniecības darbinieki.

Lasīt tālāk...

IN MEMORIAM

6-02-2014

Latviešu filozofam

Vilnim Zariņam

aizejot mūžībā un gara nemirstībā
(1930.24.05. –2014.30.01.)

Kopš šī gada 30.janvāra Vilnis Zariņš – filozofs, tulkotājs, politiķis, grāmatu un publicistisku eseju autors, Triju zvaigžņu ordeņa kavalieris, LZA korespondētājloceklis, ir piepulcējies nemirstīgo saimei – M.Monteņam, F.Larošfuko, D.Didro, F.Voltēram, B.Spinozam, Roterdamas Erasmam, G.Leibnicam, M.Fuko un citiem domas milžiem, kuru darbus vinš ir tulkojis, komentējis un skaidrojis, rakstot priekšvārdus un apceres latviešu lasītājam.

Lasīt tālāk...

Aizstāvēšana

6-02-2014

2014.gada 14.februārī plkst.9.00 Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Politikas zinātnes promocijas padomes atklātā sēdē Rīgā, Dzirciema ielā 16, K–218 auditorijā

UNA ALEKSANDRA BĒRZIŅA

aizstāvēs promocijas darbu “Tradicionālais Ķīnas diskurss Hu Dzjiņtao ziņojumā Ķīnas komunistiskās partijas 17.kongresam”.

Oficiālie recenzenti: asoc.profesors Dr.art. Deniss Hanovs (RSU); docents Dr.sc.pol. Ivars Ijabs (LU); Dr.phil. Einars Semanis (LR Ārlietu ministrija).

Ar promocijas darbu var iepazīties RSU bibliotēkā, RSU mājaslapā www.rsu.lv.

Pēdējā atjaunošana 6-02-2014
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 10 - 12 no 12
Powered by Elxis - Open Source CMS