17.marts 5 (463)

LLMZA un LZA LMZN piedalās Zviedru Institūta tematiskajā partnerībā “Inovāciju un radošuma līdztiesība”

14-03-2014

Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija (LLMZA), Latvijas Zinātņu akadēmijas Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļa (LZA LMZN) kopā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) pētniekiem ir uzsākusi darbu Zviedru Institūta (Swedish Institute) tematiskajā partnerībā “Inovāciju un radošuma līdztiesība” (Innovation and Creativity Equality – ICE), kas apvieno piecu valstu (Zviedrija, Polija, Latvija, Lietuva, Baltkrievija) pētniekus.

Pēdējā atjaunošana 21-03-2014
Lasīt tālāk...

Parakstīts sadarbības līgums

14-03-2014

Parakstīts sadarbības līgums starp Valsts akciju sabiedrību “Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum”, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju un Latvijas Lauksaimniecības universitāti

2014. gada 3. martā tika parakstīts sadarbības līgums uz trīs gadiem starp Valsts akciju sabiedrību “Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum” (turpmāk – Altum) valdes priekšsēdētāja vietnieka, valdes locekļa Jēkaba Krieviņa personā, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju (turpmāk – LLMZA) tās prezidentes Baibas Rivžas personā un Latvijas Lauksaimniecības universitāti (turpmāk – LLU) tās rektora Jura Skujāna personā.

Pēdējā atjaunošana 14-03-2014
Lasīt tālāk...

LZA LMZN, LLMZA un LLU Zinātnes padomes kopīgā sēde

13-03-2014

2014.gada 26. februārī Jelgavas pils Sudraba zālē norisinājās Latvijas Zinātņu akadēmijas (turpmāk – LZA) Lauksaimniecības un meža zinātņu nodaļas (turpmāk – LMZN), Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (turpmāk – LLMZA) un Latvijas Lauksaimniecības universitātes (turpmāk LLU) Zinātnes padomes kopīgā sēde.

Lasīt tālāk...

Baltkrievijas Nacionālajai Zinātņu akadēmijai (BNZA) 85 gadi

13-03-2014

Baltkrievijas Nacionālās Zinātņu akadēmijas modelis atšķiras no mūsu LZA. Nacionālās akadēmija ir naudas dalītāja, tās pārraudzībā ir visi zinātņu institūti. BNZA prezidents jeb Baltkrievijas sistēmā – prezidija priekšsēdētājs, akadēmiķis Vladimirs Gusakovs (savu kandidāta disertāciju ir aizstāvējis Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā) ir Ministru kabineta loceklis. Viņa ietekme kabinetā ir nozīmīga. Šo ietekmi ļoti labi varēja redzēt svinīgajā konferencē, kad praktiski visi ministri vai to vietnieki piedalījās svinīgajā sēdē un katrs apbalvoja sava zinātņu virziena izcilākos zinātniekus. Mūsu Zinātņu akadēmijas kopsapulcē labākajā gadījumā piedalās izglītības un zinātnes ministrs. Jāatzīmē, ka BNZA ir arī neformāls liels atbalsts – premjers Mihails Mjasņikovičs, kurš pats ir nācis no Zinātņu akadēmijas un bijis tās Prezidija priekšsēdētājs. Otrs vēl lielāks atbalsts ir tas, ka Nacionālās Zinātņu akadēmijas patrons ir Valsts Prezidents. Akadēmija ir padota tieši viņiem tāpat kā, piemēram, Disertāciju Kvalitātes uzraudzības dienests, mūsu gadījumā VZKK.

Lasīt tālāk...

Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas darbība 2013. gadā

13-03-2014

Nodaļa apvieno 25 dažādu nozaru zinātniekus, kopskaitā 155, t.sk. 34 īstenos, 49 goda, 39 ārzemju locekļus un 33 korespondētājlocekļus. Ar nodaļas darbu saistīts 31 goda doktors.

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS