7.aprīlis 7 (465)

Zinātnieki Straujumu lūdz izveidot Latvijas pētniecības un inovācijas stratēģisko padomi

3-04-2014

Rīga, 19.marts, LETA. Inovatīvo uzņēmēju un zinātnieku biedrība BIRTI tikšanās laikā ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu lūgusi izveidot Latvijas pētniecības un inovācijas stratēģisko padomi, aģentūru LETA informēja biedrības pārstāve Aija Upleja.

Lasīt tālāk...

Tikšanās pie premjerministres Laimdotas Straujumas

3-04-2014

Ojārs Spārītis, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents

18. martā pie Ministru prezidentes un ekonomikas zinātņu doktores Laimdotas Straujumas bijām mēs – Latvijas Zinātņu akadēmijas pārstāvji kopā ar lielāko inovatīvo uzņēmumu biedrības BIRTI pārstāvjiem, lai pārrunātu Latvijas valsts politiku inovācijas tehnoloģiskās bāzes attīstīšanā.

Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātnieku savienībā

3-04-2014

Ir notikušas divas LZS Valdes sēdes – 29. februārī un 27. martā.

29. februāra sēdes darba kārtība bija veltīta Latvijas Zinātnes padomes izstrādātā “Fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu izvērtēšanas, finansēšanas un administrēšanas” projekta apspriešanai, precizēšanai un papildināšanai. Par to ziņoja LZS Valdes priekšsēdētājs Uldis Grāvītis. Projekts elektroniski tika izsūtīts visiem Valdes locekļiem. Sēdē tika apkopoti iesniegtie priekšlikumi un nolemts gala versiju nosūtīt LZP zinātniskajai sekretārei Maijai Bundulei.

Lasīt tālāk...

PĀRDOMAS PAR PLĀNIEM A, B, C UN D

3-04-2014

Dr. sc. ing. Egils Stalidzāns

Latvijas Jauno zinātnieku apvienības
Valdes priekšsēdētājs

Tā kā Latvijas zinātne pēdējos divdesmit gadus netiek pienācīgi finansēta, daudzi Latvijas jaunie zinātnieki no visdažādākajām nozarēm uzdod LJZA jautājumus par nākotni. Ko darīt? Kas Latvijā notiks ar zinātni?

Kā jau pienākas neskaidrās situācijās, izvērsta atbilde ietver vairākus scenārijus jeb plānus: A – darbošanās zinātnē Latvijā; B – darbošanās zinātnē ārpus Latvijas; C – darbošanās ārpus zinātnes Latvijā; D – darbošanās ārpus zinātnes ārpus Latvijas. Tā kā plāni C un D ar zinātni nav saistīti, ar tiem LJZA nenodarbojas, tāpēc koncentrēsimies uz plāniem A un B.

Pēdējā atjaunošana 6-04-2014
Lasīt tālāk...

JAUNIE ZINĀTNIEKI PAR DZĪVI UN DARBU ZINĀTNĒ

3-04-2014

Zinātnieks!? Radošs, entuziastisks, komandas spēlētājs. Tas, kuram dzirkstelīte acīs. Tā par sevi un saviem kolēģiem stāsta aizvadītā gada izcilāko zinātnes sasniegumu autori Aivars Vembris, Vjačeslavs Kaščejevs, Evita Straumīte un Reinis Vilšķērsts. Kas ir tas, kas viņus pašus aizrauj un saista zinātnē; ko darīt, lai šajā nozarē gūtu panākumus, un kāds labums no tā sabiedrībai? Par to arī turpmākais stāsts.

zv/zv465-1.jpg
Dr. Aivars Vembris
zv/zv465-2.jpg
Dr. Vjačeslavs Kaščejevs
zv/zv465-3.jpg
Dr. Evita Straumīte
zv/zv465-4.jpg
Dr. Reinis Vilšķērsts

Pēdējā atjaunošana 6-04-2014
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS