9.jūnijs 11 (469)

SVEICAM JUBILĀRUS!

7-06-2014

5. jūnijā – LZA goda doktori Ventu Koceri!

12. jūnijā – LZA īsteno locekli Gunāru Duburu!

15. jūnijā – LZA īsteno locekli Aivaru Strangu!

Lasīt tālāk...

“ITERA–Latvija” un “Latvijas Gāze” balvas pasniedz vienlaicīgi

7-06-2014

3. jūnijā Latvijas Zinātņu akadēmijā bija dubulti svētki – savus laureātus kopā ar LZA un RTU Attīstības fondu sumināja gan SIA “ITERA–Latvija”, gan AS “Latvijas Gāze”.

zv/zv469-1.jpg
Aija Ziemeļniece, Juris Savickis, Juris Ekmanis un Imants Meirovics

Par izcilu veikumu vides, zemes un ģeogrāfijas zinātnēs apbalvots Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātes ūdens inženierijas un tehnoloģijas profesors Dr.sc.ing. Tālis Juhna. Viņa pētnieciskais darbs saistīts ar dažādu tehnoloģiju lietošanu ūdenssaimniecībā. Piesaistot finansējumu no Latvijas uzņēmumiem un no dažādiem Eiropas fondiem un programmām, profesors Juhna nodibinājis vienu no modernākajām dzeramā ūdens pētniecības laboratorijām Baltijas valstīs, izveidojis augstas raudzes pētnieku grupu un ir veicinājis Latvijā jaunu pētniecības virzienu par ūdens sadales tīklā notiekošajiem bioloģiskajiem procesiem. Iegūtās atziņas tiek sekmīgi lietotas praksē, veicot sadales tīklu dezinfekciju un skalošanu.

Pēdējā atjaunošana 7-06-2014
Lasīt tālāk...

Pasniegtas Eižena Āriņa balvas

6-06-2014
zv/zv469-5.jpg

26. maijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas pašā čukurā ar skatu uz visām četrām debess pusēm tika pasniegti Latvijas Zinātņu akadēmijas, Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonda un a/s “Exigen Services Latvia” augstākie apbalvojumi datorzinātnēs un praktiskajos lietojumos.

Par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas datorzinātnes attīstībā Eižena Āriņa piemiņas medaļu un 2014. gada balvu saņēma LZA īstenais loceklis Dr.habil sc.comp. IVARS BIĻINSKIS.



Balvas laureāts akadēmiķis Ivars Biļinskis

A.Edžiņas foto

Lasīt tālāk...

Divi ievērojami starptautiski notikumi Latvijas Zinātņu akadēmijā

6-06-2014
zv/zv469-6.jpg

Stāsta LZA prezidents Ojārs Spārītis

2014. gada maijā divu nedēļu laikā Latvijas Zinātņu akadēmija bija kļuvusi par arēnu diviem pasaules mēroga notikumiem, divām plaša mēroga un amplitūdas konferencēm.



EASAC konferences dalībnieki Latvijas Zinātņu akadēmijā
J. Brenča foto

Lasīt tālāk...

JAUNI VALSTS EMERITĒTIE ZINĀTNIEKI

6-06-2014

Balstoties uz Valsts emeritēto zinātnieku padomes 2014. gada 21. maija lēmumu, Latvijas Zinātņu akadēmija piešķīrusi Valsts emeritētā zinātnieka statusu sekojošiem zinātniekiem:

1. Dr.habil.sc.comp. Aldis BAUMS (EDZI)

2. Dr.habil.phys. Jānis BĒRZIŅŠ ( LU CFI)

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 10
Powered by Elxis - Open Source CMS