24.novembris 19 (477)

“Grindeks” fonds “Zinātnes un izglītības atbalstam” sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju pasniedz “Zelta Pūci” un “Sudraba Pūces” zinātniekiem

21-11-2014

Lai godinātu Latvijas ievērojamākos zinātniekus, AS «Grindeks» fonds “Zinātnes un izglītības atbalstam” sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA) 14. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pasniedza apbalvojumus zinātniekiem.


Laureāti kopā ar “Grindeks” fonda priekšsēdētāju Kirovu Lipmanu, veselības ministru Gunti Belēviču un LZA viceprezidentu Juri Ekmani            A.Edžiņas foto

Pēdējā atjaunošana 21-11-2014
Lasīt tālāk...

LZA prezidenta Ojāra Spārīša ievadvārdi konferencei “Kas latviešiem stāstāms citām tautām par sevi, savu valodu, kultūru un vēsturi”

21-11-2014

Jūsu Ekselence Vaira Vīķes-Freibergas kundze, cienījamā Latvijas institūta direktore Karina Pētersones kundze, konferences rīkotāji - akadēmiķi Jāni Stradiņa un Tālav Jundža kungi, Maija Kūles kundze, godātā akadēmiskā saime, Latvijas humanitāro un sociālo zinātņu elites pārstāvji un šīs dienas pasākuma viesi!

Lasīt tālāk...

LZA nodaļās

21-11-2014

2014. gada 6. novembrī notika LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas sēde, kurā klātesošie noklausījās trīs jauno LZA locekļu kandidātu ziņojumus, apsprieda un balsoja par četru LZA goda locekļu kandidatūrām un iepazinās ar Latvijā pagaidām mazāk pazīstamu zinātnes nozari - antropoloģiju.

Pēdējā atjaunošana 21-11-2014
Lasīt tālāk...

MECENĀTU ATBALSTS ZINĀTNES POPULARIZĒŠANAI

21-11-2014

Rudens semestrī Latvijas Jauno zinātnieku apvienība (LJZA) dodas uz skolām un augstskolām, lai stāstītu par Latvijas zinātnes jaunākajiem sasniegumiem, popularizētu zinātnisko darbību un dalītos savā doktorantūras studiju pieredzē. Projekta ideja pieder Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidentam Dr. habil. art. Ojāram Spārītim, kas, lolojot šo ieceri, bija pārliecināts, ka vislabāk skolu jaunatni un studentus var uzrunāt tieši jaunie zinātnieki. Lielā mērā pateicoties Ojāra Spārīša oratora talantam, tēlaini vizualizējot pasākumu ciklu, ieceri pozitīvi novērtēja Latvijas kultūras telpā jau vairākus gadus labi pazīstamie mecenāti Boriss un Ināra Teterevi.

Lasīt tālāk...

Eiropas spēcīgākie jaunie zinātnieki apvienojas COST projektā Eiropas zinātnes telpas uzlabošanai

21-11-2014

Ilgtermiņa perspektīvā raugoties, svarīgs priekšnoteikums katras valsts labklājībai ir zinātnieku jaunā paaudze. Eiropas pētnieku kopienas veiksme pasaules konkurencē nav iedomājama bez paaudžu nepārtrauktības un labvēlīgas vides katra pētnieka talanta uzplaukumam. Viena no jauno zinātnieku Eiropas mēroga iniciatīvām, kuras mērķis ir nodrošināt atgriezenisko saiti zinātnes politikas veidotājiem, ir COST Targeted Network projekts “Next Generation of Young Scientist: Towards a Contemporary Spirit of Research and Innovation (Sci-GENERATION)”, http://www.scigeneration.eu/.

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS