VPP EKOSOC-LV

Valsts pētījumu programma

5.2.1. „Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai –
jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai
(EKOSOC-LV)”

Programmas vadītāja – LZA akadēmiķe, LLU profesore, Dr.habil.oec. Baiba Rivža


Video


Par programmu

Programmas logo

Programmas
aktivitātes

Programmas konferences

Programmas
forumi


EKOSOC-LV monogrāfija: SOCIĀLĀ INOVĀCIJA: IZAICINĀJUMI UN RISINĀJUMI LATVIJĀ

3-06-2019

Monogrāfijā ir starpdisciplināri pētīta sociālā inovācija, tās būtība, ietekme uz sabiedrības ilgtspējīgu attīstību, to veicinošie un kavējošie faktori, kā arī šķēršļi un to pārvarēšanas paņēmieni, analizēta iesaistīto pušu rīcība un to līdzdalības dimensijas, aplūkoti attīstības scenāriji un labas prakses piemēri Latvijā un citās Eiropas valstīs, izstrādāta sabiedrības finansiālās, informatīvās un organizatoriskās iesaistes sociālās inovācijas procesos indeksu koncepcija un šo indeksu aprēķināšanas metodoloģija. Darbā analizēti arī līdz šim Latvijā sociālās inovācijas īstenošanai nepielietoti finansējuma avoti. Monogrāfija paredzēta sociālās inovācijas pētniekiem, praktiķiem, sociālajiem uzņēmējiem, politikas veidotājiem, pašvaldību vadītājiem, pedagogiem un izglītības iestāžu vadītājiem, studentiem un visiem, kas interesējas par sociālo inovāciju un tās veicināšanas jautājumiem.

Lasīt tālāk...

VPP EKOSOC - LV noslēguma forums "Izaicinājumi Kurzemē ceļā uz viedo ekonomiku"

30-11-2018

27. novembrī Ventspils augstskolā notika VPP EKOSOC - LV noslēguma forums "Izaicinājumi Kurzemē ceļā uz viedo ekonomiku". EKOSOC-LV noslēguma forumu vadīja  Una Lipkovska piedalījās Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks, Ventspils augsto tehnoloģiju parka valdes loceklis Salvis Roga, Liepājas biznesa inkubatora vadītājs Gints Reķēns,  Ventspils Augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš, studenti un Kurzemes reģiona uzņēmēji.

Pēdējā atjaunošana 30-11-2018
Lasīt tālāk...

EKOSOC-LV monogrāfijas izvirzītas LZA gada 10 sasniegumu konkursam

15-11-2018

Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV (2014-2018) pamata monogrāfija "Simtam pāri. Viedā Latvija" akadēmiķes Baibas Rivžas redakcijā kopā ar pārējo šajā VPP izveidoto 10 monogrāfiju vienoto grāmatu plauktu izvirzīta Latvijas Zinātņu akadēmijas konkursam "Desmit gada zinātniskie sasniegumi Latvijā" - tā lēmusi Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes Dome.

Lasīt tālāk...

Papildinājies EKOSOC-LV grāmatplaukts

1-10-2018

Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Senāta zālē 27. septembrī tika atvērtas vēl divas Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV („Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai - jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai") ietvaros sagatavotas monogrāfijas, tādējādi papildinot no 10 projektiem sastāvošās VPP vienoto grāmatplauktu.

Lasīt tālāk...

VPP EKOSOC- LV pētījumu rezultāti Starptautiskā konferencē Šauļu universitātē (Lietuvā)

25-09-2018

11. Starptautiskajā konferencē Šauļu universitātē Latviju pārstāvēja LZA akadēmiķe Baiba Rivža un  5 LLU doktoranti. Lietuvas un ārzemju kolēģi tika  Iepazīstināti ar VPP EKOSOC -LV pētījumu rezultātiem. B. Rivža Plenārsēdē  stāstīja par Latvijas nākotnes attīstības scenārijiem. Doktoranti sekcijās ziņoja: E.Bišere par uzdevumiem profesionālās izglītības pilnveidē, E. Jansons analizēja reģionālo augstskolu devumu, B. Paševica vērtēja mūsu veselības sistēmas jaunievedumus,  E. Uļjanova- amatnieku īso ķēžu veidošanas nosacījumus, bet U. Plūmīte rosināja plašāk izmantot atrakciju parkus Latvijā.

Pēdējā atjaunošana 27-09-2018
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 167
Powered by Elxis - Open Source CMS