VPP EKOSOC-LV

Valsts pētījumu programma

5.2.1. „Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai –
jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai
(EKOSOC-LV)”

Programmas vadītāja – LZA akadēmiķe, LLU profesore, Dr.habil.oec. Baiba Rivža


Video


Par programmu

Programmas logo

Programmas
aktivitātes

Programmas konferences

Programmas
forumi


Turpinās reģionālo forumu cikls

12-03-2018

Baiba Rivža,
EKOSOC-LV vadītāja, akadēmiķe

Ar forumu "Uzņēmējdarbība kā stūrakmens ceļā uz zināšanu ekonomiku" Dobelē 7. martā jau otrajā aplī turpinājās 2016. gadā aizsāktais EKOSOC-LV, Latvijas Zinātņu akadēmijas un Latvijas pašvaldību savienības kopā ar vietējām organizācijām reģionos organizētais forumu cikls, šoreiz izvēloties ne vairs centrus, bet mazākas apdzīvotas vietas. Kā pasākumā uzsvēra Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns, nevajag fokusēties tikai uz lielajām pilsētām, attīstība nepieciešama visur, turklāt nekas nav lētāks par gudri izmantotiem vietējiem resursiem. Taču nepieciešama, LZA prezidenta Ojāra Spārīša vārdiem, uzņēmēju un zinātnieku sadarbība, lai svešzemnieki pie Gudeniekiem nepumpē mūsu resursus, lai lauksaimniecības un citu nozaru produkcijas pārstrādei netiktu meklētas ārvalstu tehnoloģijas, bet sadarbībā ar LLU, RTU u.c. institūciju zinātniekiem tiktu veidotas un ieviestas vietējās, nepieciešamības gadījumā piesaistot ārvalstu partnerus un pašiem ar tehnoloģiju sasniegumiem izejot pasaulē.

Lasīt tālāk...

Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV monogrāfijas “Simtam pāri. Viedā Latvija” atvēršanas pasākums

8-03-2018

2018. gada 21. martā pulksten 12.00 LZA Portretu zālē notiks Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV monogrāfijas "Simtam pāri. Viedā Latvija" atvēršanas pasākums.

Pēdējā atjaunošana 9-03-2018
Lasīt tālāk...

PIERĪGAS FORUMS "Pašvaldību un uzņēmēju sadarbība ceļā uz viedo uzņēmējdarbību Pierīgas reģionā"

8-03-2018

27. martā plkst. 11:00 Olaines Mehānikas un tehnoloģiju koledžā notiks Pierīgas forums, kurā piedalīsies vairāku Pierīgas pašvaldību vadītāji, uzņēmēji, izglītības un zinātnes pārstāvji.

Lasīt tālāk...

Zemgales forumā diskutēs par reģiona ekonomisko attīstību un atbalstu uzņēmējdarbībai

28-02-2018

Trešdien, 7. martā, plkst. 14 Dobelē norisināsies Zemgales forums "Uzņēmējdarbība kā stūrakmens ceļā uz zināšanu ekonomiku", ko organizē Dobeles novada pašvaldība, Latvijas Zinātņu akadēmija, Latvijas Lauksaimniecības universitāte un Latvijas Pašvaldību savienība ar valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV atbalstu. Forums savā veidā turpina 2016. un 2017. gadā aizsākto forumu ciklu, kas bija veltīti reģionu tautsaimnieciskajai attīstībai.

Lasīt tālāk...

Profesora Ervida Grinovska mantojuma zinātniski praktiskais seminārs „Uzvedības ekonomika: izvēle" š.g. 18. janvārī

22-01-2018

Š.g.18. janvārī Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē norisinājās ikgadējais profesora Ervida Grinovska mantojuma zinātniski praktiskais seminārs "Uzvedības ekonomika: izvēle". Semināru organizēja Ekonomikas un reģionālās attīstības (EKRA) institūts sadarbībā ar VPP EKOSOC-LV.

Pēdējā atjaunošana 22-01-2018
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 19 - 27 no 167
Powered by Elxis - Open Source CMS