VPP EKOSOC-LV

Valsts pētījumu programma

5.2.1. „Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai –
jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai
(EKOSOC-LV)”

Programmas vadītāja – LZA akadēmiķe, LLU profesore, Dr.habil.oec. Baiba Rivža


Video


Par programmu

Programmas logo

Programmas
aktivitātes

Programmas konferences

Programmas
forumi


VPP EKOCOC-LV atbalsta Jauniešu izaugsmes forumu "Solis-2017"

10-11-2017

No 3. līdz 5. novembrim Ventspils novada Popes pagastā norisinājās Jauniešu izaugsmes forums "Solis-2017". Forums notiek ar VPP EKOSOC-LV vadītājas akadēmiķes Baibas Rivžas atbalstu. Forumā dalībniekus uzrunāja LLU doktorante Linda Sūniņa un klātesošie noklausījās referātu "Tavas domas - mana balss. VPP EKOSOC-LV aptauja tās būtība un nozīme". Dalībnieki aktīvi iesaistījās diskusijā par Latvijas lauku un reģionu attīstības procesiem, izklāstīja savu viedokli, kā veicināt uzņēmējdarbības attīstību valstī, īpaši Kurzemē un Zemgalē.

Pēdējā atjaunošana 15-11-2017
Lasīt tālāk...

LZA akadēmiķe un VPP EKOSOC- LV vadītāja B. Rivža Tallinā diskutē par VPP tālāku attīstību

1-11-2017

Tallinā (Igaunijā) no 11. līdz 13. oktobrim norisinājās augsta līmeņa ES prezidentūras konference "Eiropas pētniecības izcilība - ietekme un vērtības sabiedrībai", īpašu uzmanība tajā tika veltīta Eiropas ekonomiskajai un Eiropas zinātnes un inovāciju attīstībai pēc 2020. gada, uzsverot ciešākas sadarbības nepieciešamību starp pētniekiem, politiķiem, NVO, ražošanas jomām un uzņēmējiem no dažādām nozarēm.  Konferencē un diskusijās par VPP tālāku attīstību piedalījās LZA akadēmiķe un VPP EKOSOC- LV vadītāja B. Rivža. 

Pēdējā atjaunošana 1-11-2017
Lasīt tālāk...

Ikgadējā videokonference aktualizē viedas izaugsmes lomu reģionālajā attīstībā

1-11-2017

27.oktobrī Latvijas Lauksaimniecības universitāte sadarbībā ar Varšavas Dzīvības zinātņu universitāti (Polija) organizēja 3.staptautisko zinātnisko videokonferenci "Trends in regional development in the EU countries 2017". Konferencē piedalījās 48 dalībnieki no Latvijas, Polijas un Ķīnas. Trīs gadu periodā videokonferencē ir piedalījušies vairāk kā 150 dalībnieku. Videokonferences dalībnieki atzinīgi novērtēja informāciju komunikāciju tehnoloģiju aktīvāku un intensīvāku izmantošanu konferenču organizēšanā, norādot, ka diskusijas ar kolēģiem citās valstīs ir nozīmīga pētījumu sastāvdaļa.

Lasīt tālāk...

Projekta 4D4F un VPP EKOSOC vadītājas Baibas Rivžas dalība starptautiskā seminārā Somijā

12-10-2017

Projekta 4D4F un VPP EKOSOC vadītāja akadēmiķe Baiba Rivža laikā no 26. - 28. septembrim piedalījās Seinajoki (Somijā) Somijas Dabas resursu institūta rīkotajā  starptautiskajā Ziemeļvalstu seminārā par konkurētspējīgu un ilgtspējīgu lopkopības produkciju (Nordic workshop on competitive and sustainable animal production).

Lasīt tālāk...

RTU Inženierekonomikas un vadības fakultāte organizē 25. Starptautisko INFORUM konferenci Rīgā

7-09-2017

No 2017.gada 28. augusta līdz 1. septembrim Latvijā (Rīgā) notika 25. INFORUM (Interindustry FORecasting at the University of Meryland) starptautiskā konference (25th INFORUM World Conference). Tika apspriesti ekonometrisko, izmaksu-izlietojuma un INFORUM tipa ekonomiski matemātisko modeļu veidošanas un pielietošanas jautājumi dažādu valstu tautsaimniecības un rūpniecības nozaru struktūras dinamikas analīzē un prognozēšanā.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 28 - 36 no 167
Powered by Elxis - Open Source CMS