VPP EKOSOC-LV

Valsts pētījumu programma

5.2.1. „Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai –
jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai
(EKOSOC-LV)”

Programmas vadītāja – LZA akadēmiķe, LLU profesore, Dr.habil.oec. Baiba Rivža


Video


Par programmu

Programmas logo

Programmas
aktivitātes

Programmas konferences

Programmas
forumi


EKOSOC-LV izbraukuma seminārs 3. Latvijas Lauku kopienu parlamentā Kandavā

19-06-2017

Š. g. 15.-18. jūnijā Kandavā norisinājās 3. Latvijas Lauku kopienu parlaments "Visai Latvijai jādzīvo! - Lauku nākotnes ceļa izstrāde", kura ietvaros notika valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV izbraukuma seminārs. EKOSOC-LV dalībniekiem informējot par programmas pētījumu rezultātiem pasākuma tēmas kontekstā, piedaloties diskusijās un darba grupās ar saviem ierosinājumiem, anketējot (kā rokās ir lauku dzīvotspēja un cik liela nozīme ir valstij kā institūciju kopumam, pašvaldībai kā vietējās varas struktūrai un pašvaldības teritorijas iedzīvotājiem) no visas Latvijas uz parlamentu sabraukušos, vienlaikus tika gūta jauna informācija, atgriezeniskā saite EKOSOC-LV noslēguma fāzes darba turpināšanai.

Lasīt tālāk...

Mesties konkurencē ar radošuma un IT "apbruņojumu"

13-06-2017

Baiba Rivža,
VPP EKOSOC-LV vadītāja, LZA akadēmiķe

Liepājas Universitātē (LieU). 31. maijā notikušais Kurzemes forums bija priekšpēdējais (vēl rudenī būs Pierīgā) pasākums Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) kopā ar vietējām institūcijām Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV ietvaros rīkoto forumu ciklā. Kurzemes foruma vadmotīvs - radošās industrijas, radošums un informācijas tehnoloģijas reģiona sociālekonomiskajā attīstībā, turpinot īstenot forumu mērķi "sēdināt pie viena galda zinātniekus un uzņēmējus", pēc LPS priekšsēža Andra Jaunsleiņa vārdiem. Viņš arī pamatoja konkrētās tēmas nozīmīgumu - radoša pieeja un IT ir pamatā, lai izturētu lielo un augošo konkurenci, kad nevar vairs uzvarēt ar apjomiem, bet gan ar intelektuālo potenciālu, ar ātru, elastīgu ražošanu, balstītu izglītībā, zinātnē, visdažādākā veida sadarbībā. LZA prezidents Ojārs Spārītis uzsvēra, ka zinātnieku jauda ir lielāka nekā sabiedrība, ražotāji spēj ņemt pretī, ir rezerves vidēji augstās un augstās tehnoloģijās, zināšanās balstītās ražošanas un pakalpojumu attīstībai, lai cilvēki sevi realizētu Latvijā.

Pēdējā atjaunošana 13-06-2017
Lasīt tālāk...

VPP EKOSOC-LV pētnieki piedalās starptautiskā videokonferencē

6-06-2017

2017. gada 5. jūnijā Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē norisinājās videokonference „3rd International Conference on Marketing Management", kas tika organizēta sadarbībā ar Varšavas Dzīvības zinātņu universitātes Ekonomisko zinātņu fakultāti.

Lasīt tālāk...

VPP EKOSOC-LV PĒTNIEKI PIEDALĀS STARPUAUTISKĀ KONFERENCĒ "BIOSYSTEMS ENGINEERING 2017" TARTU DZĪVĪBAS ZINĀTŅU UNIVERSITĀTĒ

19-05-2017

11.05.2017 VPP EKOSOC-LV pētnieku grupa piedalījās starptautiskā konferencē Tartu dzīvības zinātņu universitātātē. Konferences "Biosystems Engineering 2017" Ekonomikas sekcijā tika prezentēti sekojoši referāti un posteri:

Pēdējā atjaunošana 19-05-2017
Lasīt tālāk...

EKOSOC-LV pētnieki piedalās Latgales Simtgades kongresā

8-05-2017

Š.g. 5.-6. maijā valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV pārstāvji piedalījās 4. Pasaules latgaliešu saietā, Latgales Simtgades kongresā, lai iepazīstinātu ar savu pētījumu rezultātiem un piedalītos diskusijās par Latgales reģiona attīstības jautājumiem.

Pēdējā atjaunošana 9-05-2017
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 37 - 45 no 167
Powered by Elxis - Open Source CMS