22.decembris 21 (479)

Diplomi jaunievēlētajiem Latvijas Zinātņu akadēmijas locekļiem

19-12-2014

 

16. decembrī pasniegti diplomi 27. novembrī  Rudens pilnsapulcē ievēlētajiem LZA locekļiem.

Lasīt tālāk...

LZA un A/S “Latvenergo” balvas enerģētiķiem

19-12-2014

12.12.2014. notika LZA un A/S “Latvenergo” 2014. gada balvas svinīgā pasniegšana.

A.Vītola balvu par izcilu devumu enerģētikā saņēma Dr.habil.sc.ing. Zigurds Krišāns par darbu kopu “Ilgtspējīgas attīstības dinamiska vadība – metodes lielām enerģētikas sistēmām”. Balva par nozīmīgu devumu enerģētikā piešķirta RTU profesoram Dr.sc.ing. Kārlim Ketneram un AS “Latvenergo” Izpētes un attīstības funkcijas Attīstības daļas ekspertam Ilmāram Stuklim.

Par panākumiem enerģētikā apbalvoti jaunie zinātnieki: Dr.sc.ing. Svetlana Berjozkina, Dr.sc.ing. Ilze Priedīte, Dr.sc.ing. Romāns Petričenko, Dr.sc.ing. Aleksandrs Suzdaļenko un Dr.sc.ing. Renāta Varfolomejeva.


Pēdējā atjaunošana 19-12-2014

Nobela prēmijas vilinājums

18-12-2014

LZA prezidenta O. Spārīša runa 2014. gada Nobela prēmijas medicīnā prezentācijas pasākumā
2014. gada 8. decembrī

Ekselence, Zviedrijas karalistes vēstniek Henrik Landerholma kungs, godātais Roche Latvija direktor Raul Vēliņa kungs, cienījamie Saeimas deputāti, pasākuma viesi, dāmas un kungi!

Lasīt tālāk...

Alfrēds Nobels Latvijas Zinātņu akadēmijā

18-12-2014

Nekas nav pārspīlēts. 8. decembrī, divas dienas pirms oficiālās pasniegšanas ceremonijas Stokholmā, 2014. gada Nobela prēmija medicīnā plašai interesentu auditorijai tika prezentēta Latvijas Zinātņu akadēmijas Konferenču zālē. Šo pasākumu bija sarūpējusi Zviedrijas vēstniecība, Latvijas Zinātņu akadēmija un Šveices farmācijas firma Roche. Bija aplūkojama arī pavisam īsta Nobela zelta medaļa no Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja fondiem, kas nekad nav bijusi izstādīta – muzeja ekspozīcijā ir redzama tās kopija.

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS