23.februāris 4 (483)

LZA Senātā

20-02-2015

17. februārī notika kārtējā LZA Senāta sēde. Par Latvijas zinātnes finansējumu 2015. gadam ziņoja Latvijas Zinātnes padomes priekšsēdētājs Andrejs Siliņš.

Informāciju par “ACADEMIA – 200” sniedza LZA sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Stengrēvica. Ir izveidota emblēma (attēlā), tiek gatavots buklets ar izsmeļošu pasākumu programmu, kuru prezentēs LZA Pavasara pilnsapulcē, regulāri tiek papildināta informācija par zinātnes pasākumiem LZA interneta mājaslapā.

Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātņu akadēmijā atklāta Induļa Rankas darbu izstāde

20-02-2015

17. februārī Latvijas Zinātņu akadēmijā tika atklāta LZA goda locekļa (1992) un LZA Raiņa balvas laureāta (1998) mākslinieka Induļa Rankas darbu izstāde “Gals un sākums”. Pēdējo gadu laikā radītie pasteļi, eļļas gleznas, kā arī agrāko gadu liecinieki – ilustrācijas žurnālam “Padomju Latvijas Sieviete” (1965) un fotokolāžas, kur dokumentēts Induļa Rankas darbs pie monumentālās tēlniecības darbiem 1970.– 80. gados, veido izstādes kodolu. Izstāde ir veltījums Raiņa 150 gadu jubilejai, šī tēma atklāta darbos “Raiņa portrets Kastaņolā” (2013) un “Gals un sākums” (1980. gadi). Citi izstādes darbi turpretī vēsta par mākslinieka prieku un aizrautību ar dabas motīviem gan ziedu kompozīcijās, gan ainavu gleznojumos.

Lasīt tālāk...

LV Koksnes ķīmijas institūts meža nozares un zinātnes kontekstā

20-02-2015

LZA īst. loc. Bruno Andersons

Meža nozari Latvijā veido klāsteris: industrija (nozares uzņēmumi), valsts pārvalde (IZM, ZM, EM) un pētniecības institūcijas (LLU (Meža fakultāte un Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūts (MeKA)), LVMI “Silava”, LV Koksnes ķīmijas institūts (LVKĶI)), lai nodrošinātu šo Latvijai svarīgo resursu lietpratīgu izmantošanu ekonomiskam, ekoloģiskam un sociālam labumam.

Lasīt tālāk...

Valsts emeritēto zinātnieku padome izsludina konkursu valsts emeritētā zinātnieka statusa iegūšanai 2015. gadā

20-02-2015

Valsts emeritētā zinātnieka statusa pretendentu izvirzīšana un atlases kritēriji (Skat.: Ministru kabineta noteikumi Nr.692)

Tiesības izvirzīt pretendentu VEZ statusa piešķiršanai ir Latvijas Zinātņu akadēmijas Senātam, valsts akreditēto augstskolu senātiem un zinātnisko institūciju zinātniskajām padomēm.

Lasīt tālāk...

Konkurss uz akadēmiskajiem amatiem

20-02-2015

Latvijas Universitātes aģentūra
“Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūts” izsludina konkursu uz
akadēmiskajiem amatiem .

Filozofijas nozarē
filozofijas vēstures apakšnozarē :

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 12
Powered by Elxis - Open Source CMS