27.aprīlis 8 (487)

Sveicam jubilārus!

24-04-2015

2. aprīlī – LZA īsteno locekli Māri KNITI
3. aprīlī – LZA goda doktoru Raimo PULLATU
14. aprīlī – LZA goda doktoru Harro fon HIRŠHEITU
17. aprīlī – LZA korespondētājlocekli Juri BORZOVU
20. aprīlī – LZA ārzemju locekli Žilu BRASĀRU
27. aprīlī – LZA goda locekli Alvi HERMANI
27. aprīlī – LZA īsteno locekli Kurtu ŠVARCU
29. aprīlī – LZA īsteno locekli Imantu MATĪSU
29. aprīlī – LZA korespondētājlocekli Silviju RADZOBI

Ad multos annos!

Latvijas Zinātņu akadēmija


14. BALTIJAS INTELEKTUĀLĀS SADARBĪBAS KONFERENCE

24-04-2015

20.–21.aprīlī Rīgā un Jelgavā noritēja 14. Baltijas Intelektuālās sadarbības konfrence. Baltijas Zinātņu akadēmiju medaļas laureāts akadēmiķis Benedikts Kalnačs ar Igaunijas Zinātņu akadēmijas prezidentu Tarmo Soomeri (pa labi), Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidentu Ojāru Spārīti un Lietuvas ZA prezidentu Valdemaru Razumu

J.Brenča foto


Pēdējā atjaunošana 24-04-2015

Mecenātam būt ir gods

24-04-2015

“Zinātnes Vēstnesis” (nr.6, 2015. gada 23. marts) jau rakstīja, ka LZA Senāts apstiprināja goda mecenāta nosaukumu AS “Grindeks” padomes priekšsēdētājam Kirovam LIPMANAM , kā arī uzņēmējiem Borisam un Inārai TETEREVIEM.

Lasīt tālāk...

Latvijas izglītības un zinātnes ministres Mārītes Seiles uzruna LZA Pavasara pilnsapulcē 2015. gada 9. aprīlī

24-04-2015

Labdien, godātais Spārīša kungs, ekselences! Jo šeit, es domāju, patiešām ir sapulcējušās ekselences šī vārda visīstākajā nozīmē.

Mēs šobrīd patiesi esam krustcelēs, mēs esam lielu izaicinājumu krustcelēs – vai mēs kā valsts spēsim būt konkurētspējīga globālajā pasaulē un vai mēs kā valsts spēsim skaidri nodefinēt pamatus, uz kā bāzes mēs grasāmies būt konkurētspējīgi. Esmu pārliecināta, ka šajā izšķiršanās brīdī vārdi “izglītība”, “zinātne” ir atslēgas vārdi. Par to ir daudz runāts, bet tas ne vienmēr ir atspoguļojies darbos. Mēs esam krustcelēs – precīzi saprast, kas tad ir mūsu kā Latvijas vērtības, bet esam arī ļoti praktiskās krustcelēs: vai tā struktūra, kas Latvijā darbojas, vai tie procesi, kādi Latvijā norit, ir tie, ar kuriem mēs varam būt konkurētspējīgi? Vai mums pietiks drosmes, uzņēmības, spējas sarunāties, definēt no jauna mūsu konkurētspējas pamatus? Es esmu diezgan pārliecināta, un tā ir mana pieredze, ka arī starp politiķiem ir daži saprātīgi cilvēki, un mūsu kā valsts sasniegumi būs atkarīgi no spējas rast kompromisus, no spējas sarunāties citam ar citu.

Lasīt tālāk...

Ojārs Spārītis. Runas tēzes LZA Pavasara pilnsapulcē 2015. gada 9. aprīlī

24-04-2015

Ojārs Spārītis

Runas tēzes LZA Pavasara pilnsapulcē 2015. gada 9. aprīlī

Augsti cienītā izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seiles kundze, augsti godātais veselības ministr Gunti Belēviča kungs, mani godātie akadēmiķi, LZA korespondētājlocekļi, ārzemju un goda locekļi, LZA atbalstītāji un sponsori, Latvijas Jauno zinātnieku apvienības pārstāvji un viesi!

Pēdējā atjaunošana 24-04-2015
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 11
Powered by Elxis - Open Source CMS