25.maijs 10 (489)

Pasniedz L’OREAL, UNESCO un Latvijas Zinātņu akadēmijas stipendijas “Sievietēm zinātnē”

21-05-2015

LZA prezidenta Ojāra Spārīša uzruna 2015. gada L’OREAL Latvijas stipendijas “Sievietēm zinātnē” pasniegšanas ceremonijā 2015. gada 14. maijā

Ekselence, L’OREAL Latvijas stipendijas “Sievietēm zinātnē” Goda patronese Vaira Vīķe–Freibergas kundze, L’OREAL Baltic ģenerāldirektor Johan Berga kungs, godātie akadēmiķi – stipendijas piešķiršanas Žūrijas komisijas un LZA Senāta priekšsēdētāj Jāni Stradiņa kungs un UNESCO Latvijas Nacionālās komitejas Zinātnes programmu padomes priekšsēdētāj, Latvijas universitātes rektor Mārci Auziņa kungs, visu iepriekšējo un šī gada L’OREAL stipendiātes, akadēmiķi, dāmas un kungi!

Lasīt tālāk...

Trīs jaunas zinātnieces saņem L`Oréal Latvijas stipendiju “Sievietēm zinātnē”

21-05-2015

14. maijā Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) trim jaunām un daudzsološām zinātniecēm pasniedza prestižās 6000 eiro vērtās L`Oréal Latvijas stipendijas “Sievietēm zinātnē” ar UNESCO Latvijas Nacionālas komisijas (LNK) un Latvijas Zinātņu akadēmijas atbalstu. Jau 11 gadus L`Oreal, UNESCO LNK un LZA kopīgi godina un atbalsta izcilas Latvijas zinātnieces. Baltic Sākoties stipendiju programmas otrajai desmitgadei, papildināta pati programma un paplašinājusies tās ģeogrāfija.

Pēdējā atjaunošana 21-05-2015
Lasīt tālāk...

RTU Neorganiskās ķīmijas institūts. Zinātniskās aktivitātes un konsolidācija

21-05-2015

Rīgas Tehniskās universitātes Neorganiskās ķīmijas institūta zinātniskā darbība pēc vairākām reorganizācijām un privatizācijas mēģinājumiem ir saistīta ar materiālzinātnes problēmu risināšanu, jo visā pasaulē aktuāla ir jaunu materiālu izstrāde un esošo materiālu modificēšana, lai nodrošinātu to fizikālo, ķīmisko un mehānisko raksturlielumu būtiskus uzlabojumus un nodrošnātu materiālu ilgmūžību. Mērķa sasniegšanu veicina plaša nanodaļiņu un nanostrukturālu materiālu izveide, kombinējot atsevišķu komponentu teicamās īpašības, kā arī efektīvu, ekonomiski pamatotu un videi draudzīgu tehnoloģisko procesu izstrādi.

Lasīt tālāk...

LZA nodaļās

21-05-2015

Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas sēde 2015. gada 7. maijā

2015. gada 7. maijā notika Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas (HSZN) sēde. Darba kārtībā bija trīs ziņojumi. LZA īstenā locekle, Dr.habil.phil. M. Kūle iepazīstināja ar grāmatām – “Bēgšana no brīvības? Ēriks Fromms un Latvija” Dr. phil. profesora I. Šuvajeva zinātniskajā redakcijā un Dr.hist. A. Gavriļina monogrāfiju “Jānis (Garklāvs): pareizticīgais latvietis”. Stāstījumu papildināja monogrāfijas autors Dr.hist. A. Gavriļins. Pirmo pamatziņojumu sniedza Daugavpils Universitātes asoc. profesors, Dr. hist. H. Soms ar stāstījumu “Romas pāvestam Leo XIII 1888. gadā dāvinātais albums “Terra Mariana (Marijas zeme)” un tā atkārtotais izdevums: starptautisks projekts, faksimila un zinātnisko komentāru izveide”, bet otro – “Indijas izcelsmes jaunās reliģiskās kustības Latvijā” profesore, Dr. theol. A. Stašulāne ar referātu.

Lasīt tālāk...

Izsludina konkursu uz akadēmiskajiem amatiem vēstures nozarē

21-05-2015

Latvijas Universitātes aģentūra “LU Latvijas vēstures institūts”
izsludina konkursu
uz akadēmiskajiem amatiem vēstures nozarē:

Arheoloģijas nodaļā:
Vadošais pētnieks – 1 vieta

Bioarheoloģisko materiālu krātuvē:
Vadošais pētnieks – 1 vieta

20. gadsimta pētniecības nodaļā:
Vadošais pētnieks – 1 vieta
Pētnieks – 2 vietas

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS