7.septembris 14 (493)

Rainim un Aspazijai - 150

5-09-2015

10. un 11. septembrī Rīgā un Jūrmalā (ar turpinājumu 15. - 16. septembrī Liepājā) norisināsies Letonikas VI kongress, kas veltīts Aspazijas un Raiņa 150 gadu jubilejai. Tā organizēšanā dalību ņēmuši: Latvijas Zinātņu akadēmija, Latvijas Universitāte, LZA Baltijas Stratēģisko pētījumu centrs, LU aģentūra "Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūts", LU aģentūra "Latvijas Universitātes Latviešu valodas institūts", LU aģentūra ""Literatūras, folkloras un mākslas institūts", LU aģentūra "Filozofijas un socioloģijas institūts", Latvijas Mākslas akadēmija, Liepājas Universitāte, LU aģentūra "Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūts", Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija, Ventspils Augstskola, Daugavpils Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Kultūras akadēmija un Rēzeknes Augstskola.

Pēdējā atjaunošana 5-09-2015
Lasīt tālāk...

LZA goda doktors Niko Džavahišvili aicina uz grāmatas „IESKATS GRUZIJAS UN BALTIJAS TAUTU ATTIECĪBU VĒSTURĒ" latviskā izdevuma prezentāciju

5-09-2015

7. septembrī plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā, Rūpniecības ielā 10, Rīgā, notiks Latvijas Zinātņu akadēmijas goda doktora Nikolaja (Niko) Džavahašvili grāmatas "Ieskats Gruzijas un Baltijas tautu attiecību vēsturē" atvēršanas svētki.


Sveicam jubilārus!

5-09-2015

1.septembrī - LZA ārzemju locekli Dzintru BONDU
2.septembrī - LZA īsteno locekli Oļģertu LIELAUSI
5.septembrī - LZA īsteno locekli Viju KLUŠU
8.septembrī - LZA goda locekli Pēteri GUĻĀNU
10.septembrī - LZA ārzemju locekli Jāni OZOLIŅU
15.septembrī - LZA ārzemju locekli Endelu LIPPMĀ
18.septembrī - LZA goda doktoru Marģeru VESTERMANI
20.septembrī - LZA goda locekli Džemmu SKULMI
20.septembrī - LZA īsteno locekli Arvīdu BARŠEVSKI
25.septembrī - LZA goda locekli Daini ĪVĀNU
30.septembrī - LZA korespondētājlocekli Ausmu CIMDIŅU
30. septembrī - LZA goda doktoru Edvīnu KARNĪTI

Ad multos annos!

Latvijas Zinātņu akadēmija


LZA ciemojas Lēdurgā

5-09-2015

Šogad 8. augustā Latvijas Jauno zinātnieku apvienības (LJZA) nu jau par tradīciju kļuvušās vasaras nometnes tēma bija "Pārdod zinātni". Jau sesto gadu šāda nometne notiek Lēdurgā, un otro gadu tās viesu vidū ir Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) un Latvijas Zinātnes padomes (LZP) pārstāvji. Pasākumu atbalsta Krimuldas pašvaldība.

Lasīt tālāk...

Pretendents

3-09-2015

Tiks piedots tev, ja nevarēji,
Ne mūžam ne - ja negribēji.
                   Henriks Ibsens

Juri BORZOVU par Latvijas Universitātes rektora kandidātu izvirzīja Datorikas fakultāte, kuras dekāns viņš ir. Otrs pretendents, kurš vēlēšanās saņēma balsu vairākumu un kļuva par jauno Latvijas Universitātes rektoru, - LU zinātņu prorektors Indriķis Muižnieks. Abi gandrīz viena vecuma, abi mācījušies toreizējā Rīgas 50. vidusskolā, tikai Borzovs to paspēja pabeigt vecajā, sarkanajā ķieģeļu ēkā Bruņinieku (toreiz - Sarkanarmijas) ielā, bet Muižniekam gatavības apliecību izsniedza jau jaunajā ēkā K.Barona ielā. Abi studēja Latvijas Universitātē (toreiz LVU), Borzovs matemātiku, bet Muižnieks bioloģiju (interesanti, ka LU rektora vēlēšanas notika dienu pēc LR Prezidenta vēlēšanām un abās uzvarēja biologi). Abi ir arī Latvijas Zinātņu akadēmijas locekļi (Muižnieks - īstenais loceklis, Borzovs - korespondētājloceklis). Nobeidzot sarunu, kas notika divas dienas pirms izšķirošā notikuma, un atbildot uz veiksmes vēlējumu, Borzovs domīgi noteica: "Es pat nezinu, kā būtu labāk..."

Pēdējā atjaunošana 3-09-2015
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS