10. oktobris, 16 (516)

Jauna grāmata

6-10-2016

ASPAZIJA UN MŪSDIENAS:

dzimums, nācija, radošie izaicinājumi.
ASPAZIJA AND MODERNITY: Gender, Nation, Creativity.
Cimdiņa Ausma (red.) Rīga: Zinātne, 2016. 480 lpp.

Nepilnu divu gadu laikā pēc plašu rezonansi guvušām konferencēm, kurā aprobēti vairāku projektu ietvaros veikto pētījumu par Aspazijas daiļradi un personību rezultāti, akadēmiķes Ausmas Cimdiņas redakcijā klajā nākusi kolektīvā monogrāfija "Aspazija un mūsdienas: dzimums, nācija, radošie izaicinājumi". Monogrāfija ir Latvijas literatūrzinātnieku atbilde mūsdienu zinātnes prasībai pēc starpdisciplināriem pētījumiem. Un Aspazijas devums jau citādi nemaz nav pētāms, jo "viņas daudzpusīgā literārā un kultūras mantojuma izpēte paveicama vien starpdisciplinārā tvērumā, apvienojot teksta semantikas un poētikas, sociālo funkciju, recepcijas un performances aspektus" (9.lpp.)

Lasīt tālāk...

Aizstāvēšana

6-10-2016

2016. gada 1. novembrī plkst.10.00 Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Juridiskās zinātnes promocijas padomes atklātā sēdē Rīgā, Dzirciema ielā 16, Hipokrāta auditorijā

VLADIMIR JILKINE

aizstāvēs promocijas darbu "Eiropas Cilvēktiesību tiesas loma, nodrošinot tiesības uz taisnīgu lietas izskatīšanu tiesā: Latvijas Republikas un Somijas Republikas pieredze".

Oficiālie recenzenti: Dr.jur.  Jānis Grasis (RSU); Dr.jur.  Aivars Endziņš, (Biznesa augstskola "Turība"); Dr.jur. Viktoras Justickis (Mikola Romerio universitāte, Lietuva).

Ar promocijas darbu varēs iepazīties RSU bibliotēkā, RSU mājaslapā www.rsu.lv

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 10 - 11 no 11
Powered by Elxis - Open Source CMS