19. jūnijs, 12 (533)

LZA Senāta lēmums par LZA vārdbalvu konkursu 2018. gadam

15-06-2017

2018. gadā tiks piešķirtas šādas LZA balvas:

Raiņa balva par izcilu radošu veikumu zinātnē vai kultūrā;

Edgara Siliņa balva fizikā;

Heinricha Skujas balva bioloģijā;

Paula Stradiņa balva medicīnas zinātnē vai par ievērojamu zinātnisku veikumu praktiskajā ārstniecībā;

Gustava Vanaga balva ķīmijā;

Dītriha Andreja Lēbera balva tiesību zinātnēs vai politikas zinātnē;

Arveda Švābes balva vēstures zinātnē;

Arvīda Kalniņa balva mežzinātnē, koksnes pētniecībā un pārstrādē.

Lasīt tālāk...

Pasniegtas AS "Latvijas Gāze" un SIA "ITERA Latvija" 2017. gada balvas

15-06-2017

13. jūnijā Latvijas Zinātņu akadēmijas Portretu zālē svinīgā ceremonijā tika apbalvoti AS "Latvijas Gāze" un SIA "ITERA Latvija" 2017. gada balvas laureāti.

Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātnieku savienībā

15-06-2017

Šī gada 1. jūnijā notika Latvijas Zinātnieku savienības valdes sēde, kurā tika izteikts principiāls atbalsts Latvijas Zinātnes padomes stratēģijai 2017.-2019. gadam. Kā teikts Stratēģijas priekšvārdā: "Saglabājoties niecīgam valsts finansējumam zinātnē, Latvijā vairāk kā citkārt ir nepieciešams konsolidēt zinātnes pārvaldes resursus ar mērķi palielināt pētniecības kvalitāti un novērst zinātnes organizatorisko sadrumstalotību. Ar šādu vīziju LZP ir izstrādājusi vidējā termiņa stratēģiju 2017.-2019. gadam, koncentrējoties uz nozarei un institūcijai aktuālo problēmu risināšanu un vidējā termiņa mērķiem." LZS valdes locekļiem bija iespējams savlaicīgi iepazīties ar Stratēģijas saturu un izteikt savus precizējumus, tādēļ LZS Valdes atbalsts vairs bija tikai formāls akts.

Lasīt tālāk...

LZA Senātā

15-06-2017

13. jūnijā LZA Senāta sēdi atklāja LZA Senāta priekšsēdētājs, akadēmiķis Jānis Stradiņš ar jautājumu par Atzinības raksta piešķiršanu LZA korespondētājloceklim Pēterim Zālītim un akadēmiķim Jurijam Dehtjaram. Senāta priekšsēdētājs ziņoja arī par LZA vārdbalvu konkursu 2018. gadam (publicēts šajā "Zinātnes Vēstneša" numurā). LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas priekšsēdētāja, akadēmiķe Raita Karnīte informēja Senātu par LZA Stratēģijas izpildes gaitu un par gaidāmās Latvijas nodokļu reformas projektu. Ziņojumu par nodokļu reformas ietekmi uz pētniecību un reversā nodokļa ieviešanas jēgu zinātnes subsidēšanai sniedza Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras viceprezidente Lienīte Caune. Senāts apstiprināja LZA akadēmiķa Tālava Jundža vadībā izstrādātos izdevumu "LZA Vēstis" un "Zinātnes Vēstnesis" nolikumus. Ar Senāta lēmumu amatos tika apstiprinātas atbildīgās amatpersonas abu izdevumu redakcijās:

Pēdējā atjaunošana 15-06-2017
Lasīt tālāk...

Izstāde

15-06-2017

13. jūnijā plkst. 13 Latvijas Zinātņu akadēmijā tika atklāta mākslas zinātniekam, māksliniekam, Latvijas Mākslas akadēmijas profesoram un LZA goda loceklim Romim Bēmam (14.06.1927.-31.03.1993.) veltītā piemiņas izstāde "Pasaules apceres".

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 12
Powered by Elxis - Open Source CMS