Humanitāro un soc.zin.nod.

HUMANITĀRO UN SOCIĀLO ZINĀTŅU NODAĻA

Akadēmijas laukumā 1, Rīga, LV 1050
Tel.: 67225889. Fakss: 67821153. E pasts: humana@lza.lv

Nodaļas padome

Nodaļas priekšsēdētāja Raita KARNĪTE
Nodaļas priekšsēdētāja vietnieks Juris URTĀNS
Zinātniskās sekretāres p. i. Vera HOHLOVA

Padomes locekļi

Saulvedis CIMERMANIS, Māra GRUDULE, Tatjana KOĶE, Oļģerts KRASTIŅŠ,
Juris KRŪMIŅŠ, Maija KŪLE, Dace MARKUS, Guntis ZEMĪTIS

Nodaļa apvieno 151 LZA locekli, t.sk. 49 īstenos, 47 goda, 34 ārzemju un 32 korespondētājlocekļus. Ar nodaļas darbu saistīti 34 LZA goda doktori.


Ekspertu konsīliji (doc)


Dokumenti

Nodaļas nolikums (pdf)

Nodaļas 2020. gada darba plāns (pdf)


Sadalījums pa specialitātēm

26-04-2008

antropoloģija

Raisa Denisova, goda loc.

arheoloģija

Andris Caune, īst. loc.
Ēvalds Mugurēvičs, īst. loc.
Ieva Ose, īst. loc.
Ilze Biruta Loze, kor. loc.
Andrejs Vasks, kor. loc.

Lasīt tālāk...

Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas darbība 2007.gadā

26-04-2008

LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas galvenā uzmanība bija veltīta valsts pētījumu programmas „Letonika” izpildei un Letonikas II kongresa sagatavošanai.

Nodaļa organizēja trīs LZA sēdes: 15. martā “Zinātnes popularizēšana sabiedrībā” (kopā ar FTZN) un 26. aprīlī “Aktuāli par demogrāfiju Latvijā” (atb. LZA korespondētājloceklis Dr.habil.oec. Juris Krūmiņš un LZA korespondētājlocekle Dr.habil.oec., Dr.geogr. Pārsla Eglīte). Trešā bija LZA izbraukuma sēde Valmierā 23. martā, kur LZA prezidents Juris Ekmanis pasniedza LZA goda locekļa diplomu Valmieras Drāmas teātra galvenajam režisoram Oļģertam Kroderam. Laudatio sacīja akadēmiķi J. Stradiņš un V. Hausmanis. Sēdes dalībnieki noskatījās O. Krodera režisēto V. Šekspīra lugu „Karalis Līrs”. Pēc nodaļas ierosmes notika divi tradicionālie saieti – „Akadēmijā Jāņi” (LZA goda loceklis režisors Jānis Streičs un aktieris Romualds Ancāns) un „Sagaidīsim Ziemassvētkus ar baltām domām” (LZA goda loceklis Jānis Streičs, aktrise Olga Dreģe, mūziķi Lība Ēce un Didzis Lauva), kā arī „LZA Vēstu”, viena no vecākajiem zinātniskajiem žurnāliem Latvijā, 60. gadadienas atzīmēšana. Žurnāla A daļā tiek regulāri publicēti Letonikas valsts pētījumu programmas izpildes rezultāti.

Pēdējā atjaunošana 30-05-2008
Lasīt tālāk...

Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas darbība 2006.gadā

26-04-2008

Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas locekļi sekmīgi strādājuši Valsts pētījumu programmas Letonika izpildē, kā arī meklējuši jaunas darba formas Letonikas  tēmu popularizācijai.  

Valsts prioritārās pētījumu programmas Letonika rezultātu publiska apspriešana notika LZA Senāta sēdē 2007. gada 16. janvārī. Pārskatu sniedza programmas  koordinatore kor.loc. Ilga Jansone. Runāja akadēmiķi Jānis Stradiņš, Tālavs Jundzis, Maija Kūle, Dr. art. Elita Grosmane. Publicēta virkne monogrāfiju, Letonikas I kongresa referāti – plenārsēdes,  Latvijas un latviešu identitātes jautājumiem veltītās sekcijas, valodniecības, kā arī filozofijas un kristīgo vērtību sekcijas materiāli. Letonikas I kongress, pulcējot 525 referentus no 9 valstīm, bija notikums zinātnes pasaulē.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 41 42 43 44 45 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 397 - 399 no 399
Powered by Elxis - Open Source CMS