20.novembris, 19 (540)

Cīņas par zinātnes finansējumu*

16-11-2017

Niecīgā valsts finansējuma apstākļos zinātnieki iesaistījušies savstarpējās cīņās - raksta viedokļus, viedokļus par viedokļiem, asi diskutē, apvaino cits citu un pavada laiku atklātās un slepenās plānu kalšanas diskusijās. Šī jezga, kuras pamatā ir jautājums par 5 miljonu izlietojumu (pagarinot četrus gadus ilgušās, gandrīz pabeigtās valsts pētījumu programmas), skaidri parāda, cik zinātniskās darbības vide Latvijā ir nestabila un ievainojama. Piebilstams, ka lielākā daļa zinātnieku nav nodarbināti zinātnē kā pilna laika darbinieki (5900 cilvēkiem tas ir nepilna laika darbs, 1493 cilvēkiem pilna laika, kopā sastādot 3152 pilna laika slodzes ekvivalenti valsts sektorā). Tātad darbs zinātnē daudziem iespējams tikai hobija līmenī. Vai šādos apstākļos varam prasīt tādas pievienotās vērtības radīšanu, kas cels Latvijas tautsaimniecību cerētajā apjomā?

Lasīt tālāk...

Aizstāvēšana

16-11-2017

2017. gada 1. decembrī plkst. 14.00 Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA (RISEBA) 214. telpā, Rīgā, Meža ielā 3, notiks RISEBA Promocijas padomes atklātā sēde, kurā

ARTURS BARBARS

aizstāvēs promocijas darbu "Organizācijas kultūras ietekme uz darbinieku iesaistīšanos: Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares uzņēmumu piemērs" doktora grāda vadībzinātnē iegūšanai.

Recenzenti: Dr.sc.administr. Iveta Ludviga (RISEBA); Dr.oec. Māra Vidnere (Latvijas Zinātnes padome); Dr.oec. Ligita Šimanskiene (Klaipēdas Universitāte, Lietuva).

Ar zinātnisko darbu var iepazīties RISEBA bibliotēkā, Meža ielā 3, Rīgā, un Banku augstskolas bibliotēkā, K.Valdemāra ielā 161, Rīgā.

Pēdējā atjaunošana 17-11-2017
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 10 - 11 no 11
Powered by Elxis - Open Source CMS