18.jūnijs, 12 (554)

LZA SVEICIENS IV PASAULES LATVIEŠU ZINĀTNIEKU KONGRESAM

14-06-2018

Latvijas zinātnei vajag pasaules plašuma, valsts aizgādības, draugu atbalsta, partneru uzticības un gudras, zinošas ataudzes! Lai tas viss piepildītos, valsts dibināšanas simtgadē tiek rīkots IV Pasaules latviešu zinātnieku kongress, pulcinot kopā latviešu izcelsmes zinātniekus dzimtenē un pasaulē. Viņu domas skaidrība, radošas idejas un jauni atklājumi ir tas, ko no zinātniekiem gaida visā pasaulē. Bet pasaules latviešu zinātnieku misija ir tīkloties kopīgu projektu un kopīgu atklājumu vārdā, sadarboties kā universitāšu, tā arī zinātnisko institūtu līmenī, paātrināt tehnoloģisko progresu un padziļināt fundamentālos pētījumus.

Pēdējā atjaunošana 14-06-2018
Lasīt tālāk...

Scientiae et patriae!

14-06-2018

Latvijas Zinātnieku savienības (LZS) un savā vārdā sirsnīgi sveicu IV Pasaules latviešu zinātnieku kongresu, tā dalībniekus no Latvijas un ārzemēm. Novēlu kongresam sekmīgu darbu pāris atvēlētajās dienās šajā saulainajā vasarā, Latvijas simtgades jubilejas gadā. Daudzi no mums atceras, ka pirms divdesmit septiņiem  gadiem tas saucās I Vispasaules latviešu zinātņu kongress (VLZK). Tieši Latvijas Zinātnieku savienības Padome bija tā, kas pieņēma lēmumu par I VLZK organizēšanu, kas tika svinīgi atklāts 1991. gada 12. jūlijā Dailes teātrī. Turpmāk kongresa nosaukums pārtapa par Pasaules latviešu zinātnieku kongresu (PLZK). Arī II PLZK organizēšanu uzņēmās LZS, bet turpmāk "stafetes kociņš" kā organizatorei tika nodots Latvijas Zinātņu akadēmijai (LZA), ko savukārt LZA ir nodevusi tālāk Izglītības un zinātnes ministrijai. 

Lasīt tālāk...

LAI PRIEKS PAR SASNIEGTO UN DROSME IZVIRZĪT GRANDIOZĀKUS MĒRĶUS!

14-06-2018

Ir pagājuši septiņi gadi kopš Pasaules Latviešu zinātnieku trešā kongresa un šoreiz kongress notiek par godu mums visiem tik svarīgam notikumam - Latvijas neatkarības simtgadei. Pēdējais kongress notika laikā, kad Latviju bija smagi skārusi ekonomiskā krīze, un tas nevarēja neatsaukties arī uz zinātnes attīstību. Kopš šī laika ir notikušas daudzas neatgriezeniskas izmaiņas ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē, kas ir atnesušas jaunus izaicinājumus arī zinātniekiem.

Lasīt tālāk...

LAI RAŽĪGI UN ILGTERMIŅĀ NOZĪMĪGI KONGRESA REZULTĀTI!

14-06-2018

Šis ir īpašs gads mūsu valstij. Latvijas simtās gadadienas sagaidīšana ir ne tikai laiks novērtēt sasniegto un panākto, bet arī saprast, kādu vēlamies savu nākotni. Tikai skaidra nākotnes vīzija ļaus identificēt šodien speramos soļus un darāmos darbus, lai varētu no runām pāriet pie darbiem un proaktīvi veidot mūsu valsts pārticību nākošajos simts gados.

Pēdējā atjaunošana 14-06-2018
Lasīt tālāk...

LZA FIZIKAS UN TEHNISKO ZINĀTŅU NODAĻA SVEIC IV PASAULES LATVIEŠU ZINĀTNIEKU KONGRESA DALĪBNIEKUS NO VISAS PASAULES!

14-06-2018

Fizikas un Tehnisko zinātņu nodaļa (FTZN) šobrīd apvieno 106 LZA locekļus, t.sk. 40 īstenos, 3 goda, 27 ārzemju locekļus un 36 orespondētājlocekļus; ar FTZN darbu saistīti arī 18 LZA goda doktori. Līdz ar to FTZN veido nozīmīgu intelektuālo potenciālu Latvijas zinātnē, kas virza pētniecību fizikā, astronomijā, matemātikā, informātikā, enerģētikā, mehānikā u.c. inženierzinātnēs. Varam būt lepni par daudziem mūsu nodaļas kolēģu sasniegumiem, un dažus vēlos šeit pieminēt.

Pēdējā atjaunošana 14-06-2018
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 13
Powered by Elxis - Open Source CMS