11.februāris, 3 (566)

LZA SADARBĪBĀ AR BALTIJA VALSTU ZEMKOPĪBAS MINISTRIJĀM RĪKO SCAR SEMINĀRU PAR BIOEKONOMIKU 4.-5. APRĪLĪ RĪGĀ

9-03-2019

Latvijas Zinātņu akadēmija sadarbībā ar Latvijas Zemkopības ministriju, Lietuvas Lauksaimniecības ministriju un Igaunijas Lauku lietu ministriju, atbalstot SCAR CASA koordinācijas un atbalsta centru, rīko Baltijas valstu SCAR semināru. Semināra mērķis ir popularizēt SCAR, palielināt tā atpazīstamību un ES valstu ieinteresēto organizāciju iesaistīšanos bioekonomikas attīstības jomā un tās problēmu risināšanā.

Seminārs notiks 2019. gada 4. aprīlī viesnīcā Mercure Riga Centrum (Elizabetes 101, Rīga) un 5. aprīlī Latvijas Zinātņu akadēmijā (Akadēmijas laukums 1, Rīga).

Papildu informāciju LZA mājaslapā


Sveicam jubilārus!

12-02-2019

4. februārī - LZA ārzemju locekli Jāni MELNGAILI!
5. februārī - LZA korespondētājlocekli Kristapu JAUDZEMU!
9. februārī - LZA korespondētājlocekli Andri ZELTIŅU!
9. februārī - LZA korespondētājlocekli Juri ŽAGARU!
11. februārī - LZA īsteno locekli Ivaru LĀCI!
11. februārī - LZA goda locekli Gunti GAILĪTI!
13. februārī - LZA goda doktoru Romānu APSĪTI!
14. februārī - LZA goda locekli Vili VĪTOLU!
14. februārī - LZA ārzemju locekli Juri Pēteri SVENNI!
18. februārī - LZA goda locekli Māru LĀCI!
25. februārī - LZA īsteno locekli Mārtiņu KALNIŅU!

Ad multos annos!

Latvijas Zinātņu akadēmija


"Zinātnes Vēstnesim" - 30

12-02-2019

Pirmo redkolēģijas vadītāju akadēmiķi Ēvaldu Mugurēviču atceroties

Ar patiesām skumjām joprojām mīļā  "Zinātnes Vēstneša" decembra numurā izlasīju, ka 23. novembrī aizsaules ceļos devies akadēmiķis Ēvalds Mugurēvičs.  Nekrologā bija plaši aprakstīti viņa sasniegumi Latvijas arheoloģijā, piedalīšanās starptautiskos kongresos un konferencēs, daudzās publikācijas un saņemtās atzinības. Taču akadēmiķa darbībā bija vēl viena, daudzu neievērota puse - viņš kopš paša "Zinātnes Vēstneša" pirmā numura 1989. gada septembrī līdz pat 2003. gada pēdējam,  271. numuram, bija tā redkolēģijas vadītājs, iekams viņu šajā postenī nomainīja akadēmiķis Juris Ekmanis.  Savā grāmatā "Mana dzīve no ganuzēna līdz akadēmiķim" (Latvijas vēstures institūta apgāds, 2013) Ēvalds Mugurēvičs raksta: "Bija jāuzņemas laikraksta "Zinātnes Vēstnesis" redkolēģijas vadība un jāorganizē rakstu autori (..), uzskatot to par LZA locekļa  sabiedriskā darba pienākumu. Pirmais laikraksta numurs  iznāca kā LPSR Zinātņu akadēmijas un jaundibinātās Latvijas Zinātnieku savienības informatīvais biļetens septembrī ar izdevniecības "Zinātne" finansiālu atbalstu, kur pirmajiem diviem numuriem redaktors bija Guntis Dišlers."

Lasīt tālāk...

EKONOMIKAS MINISTRIJA PUBLISKOJUSI VALSTS PĒTĪJUMU PROGRAMMAS "ENERĢĒTIKA" PROJEKTU PIETEIKUMU KONKURSA UZVARĒTĀJUS

12-02-2019

Ekonomikas ministrijas finansētie projekti 2018. gadā izsludinātajos valsts pētījumu programmas "Enerģētika" atklātajos projektu pieteikumu konkursos:

1. Atklātajā projektu pieteikumu konkursā "Valsts ilgtermiņa enerģētikas politikas plānošanas analītiskais ietvars.

Nr.p.k.

Projekta nosaukums

Projektu īstenojošā zinātniskā institūcija

Projektam piešķirtais finansējums, EUR

1.

Enerģētikas un klimata modelēšana virzībā uz oglekļa neitralitāti

Rīgas Tehniskā universitāte

558000,00

 

Pēdējā atjaunošana 12-02-2019
Lasīt tālāk...

Tilta veidošana starp zinātni un politiku

12-02-2019

(no konferenču sērijas Zinātne satiek parlamentus)

Igaunijas Zinātņu akadēmija (IZA) kopā ar Joint Research Center (JRC) Tallinā no 31. janvāra līdz 2. februārim IZA ēkā rīkoja konferenci "Tilta veidošana starp zinātni un politiku" (Towards bridging science and decision-making). Tas bija viens no JRC organizētā pilotprojekta Science meats Parliaments (zinātne satiek parlamentus) konferenču sērijas pasākumiem. Plānotais dalībnieku kopskaits - 50, tai skaitā zinātnieki, varas un sabiedrības pārstāvji pārsvarā no Igaunijas. Uzaicināto viesu vidū bija pārstāvji no Lietuvas Zinātņu akadēmijas un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA). LZA pārstāvēja akadēmiķi Maija Dambrova, Guntis Zemītis, Pēteris Trapencieris un LZA korespondētājlocekļi Aiva Plotniece un Jānis Ločs.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 13
Powered by Elxis - Open Source CMS