30.septembris, 15 (578)

KONKURSS

26-09-2019

LU Cietvielu fizikas institūts izsludina konkursu uz vadītāju vietu sekojošās struktūrvienībās: Spektroskopijas laboratorijā;  Materiālu morfoloģijas un struktūras pētījumu laboratorijā un Plāno kārtiņu laboratorijā.

Lasīt tālāk...

Ieskats Eiropas arheologu asociācijas ikgadējā konferencē Bernē, Šveicē

26-09-2019

Šī gada 4.-7. septembrī Bernē, Šveicē norisinājās Eiropas arheologu asociācijas (European Association of Archaeologists - EAA)  25. konference, kas pulcēja vairāk nekā 1000 arheologu no Eiropas un citām pasaules valstīm. Konferencē, kā ierasts, tika prezentēti pētījumi par ļoti plašu tēmu loku - šogad trīs dienu garumā paralēli tika organizētas 156 sekcijas, kuru laikā prezentēti vairāk nekā 1800 pētījumi. Šāds apjomīgs pasākuma modelis ļauj katram dalībniekam izvēlēties un noklausīties tam interesējošos referātus, diemžēl tajā pašā laikā radot situāciju, ka nereti vairākas interesantas prezentācijas norisinās vienlaicīgi. Šī gada pasākumā vairākas sekcijas tika veltītas centrālās Eiropas arheoloģijai, it īpaši viduslaiku pētniecībai, tāpat salīdzinoši daudz tika aplūkoti dažādi teorētiski jautājumi par arheoloģiju un sabiedrību, arheoloģijas mācīšanu u.tml. Daudz tika diskutēts arī par aktuālajiem jautājumiem kultūras un arheoloģiskā mantojuma aizsardzības jomā, kā arī par dažādiem antropoloģiskiem un bioarheoloģiskiem jautājumiem, piemēram, invaliditāte viduslaikos, noziegums un tā pēdas antropoloģiskajā materiālā, un daudzi citi temati.

Lasīt tālāk...

Zemgales izgudrojumu izstāde

26-09-2019

7. septembrī Jelgavā notika vienīgā šogad Latvijā rīkotā Izgudrojumu un inovāciju izstāde "Minox Zemgale 2019". Pasākuma galvenā organizatore ir Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone. Šī ir divpadsmitā Izgudrojumu izstāde, kuru šajā gadsimtā iedibināja Latvijas Izgudrotāju biedrība (v. pr. A. Eglājs) kopā ar biedrību "CONNECT Latvija" (v. pr. A. Paalzow*), vēlāk izstādes rīkošanu atbalstīja Latvijas Zinātņu akadēmija un tā viceprezidents Andrejs Krasņikovs.

Lasīt tālāk...

INTERFRAME-LV apkopots paveiktais un precizēts veicamais

26-09-2019

Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) 2019. gada 16. septembrī notika projekta "Latvijas valsts un sabiedrības izaicinājumi un to risinājumi starptautiskā kontekstā, INTERFRAME-LV" (viens no pieciem projektiem valsts pētījumu programmā (VPP) "Latvijas mantojums un nākotnes izaicinājumi valsts ilgtspējai", 2019-2021) darba sanāksme, lai apkopotu pirmā gada deviņos mēnešos paveikto un precizētu tālākos uzdevumus. INTERFRAME-LV īstenotājs ir LZA sadarbībā ar šādiem galvenajiem partneriem un šādu tēmu sadalījumu starp tiem: Latvijas Lauksaimniecības universitāte, LLU (digitalizācijas ekosistēmas ar stratēģisku virzību uz ražošanas ekosistēmu digitalizāciju); Latvijas Universitāte, LU (sabiedrības radikalizācijas ekonomiskās sekas, ģeogrāfiskā noslāņošanās, sabiedrības novecošana un noslāņošanās); Rīgas Stradiņa universitāte, RSU (neelites cilvēku rīcībspēja, sociālā kapitāla izmantošana, identitātes un drošības jautājumi, drošības koncepts); Agroresursu un ekonomikas institūts, AREI (klimata pārmaiņu raksturs un ietekme Ziemeļeiropā, tostarp Latvijā, identificējot apdraudētākās nozares, klimata pārmaiņu samazināšanas pasākumi ES un Latvijā).

Pēdējā atjaunošana 26-09-2019
Lasīt tālāk...

Zinātniskā konference "Latviešu terminoloģija simts gados" 2019. gada 3. oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

26-09-2019

Šogad aprit 100 gadu kopš Izglītības ministrijas Terminoloģijas komisijas izveides 1919. gada rudenī, kad aizsākās valstiskas rūpes par nacionālās terminu sistēmas attīstību. Arī Latvijas Nacionālā bibliotēka šogad svin pirmo simtgadi, kuras laikā tā izveidojusies par bagātīgu un daudzveidīgu terminrades avotu un kļuvusi par bibliotēku nozares terminoloģijas centru. Līdz ar to ir pienācis laiks atskatīties uz paveikto, kā arī identificēt aktuālās problēmas un iezīmēt nākotnes perspektīvas.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 10 - 18 no 18
Powered by Elxis - Open Source CMS