28.oktobris, 17 (580)

LATVIJAS ZINĀTŅU AKADĒMIJU APMEKLĒ SANKTPĒTERBURGAS ZINĀTNISKO INSTITŪCIJU PĀRSTĀVJU DELEGĀCIJA

24-10-2019

Šī gada 17. oktobrī, Latvijas Zinātņu akadēmiju apmeklēja Sanktpēterburgas zinātnisko institūciju pārstāvju delegācija Sanktpēterburgas Zinātnes un augstākās izglītības komitejas priekšsēdētāja Andreja Maksimova vadībā. Viesus uzņēma Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Ojārs Spārītis. Tikšanās dalībnieki pārrunāja plašu tēmu loku, kas saistīti ar zinātnes un augstākās izglītības politikas un organizācijas jautājumiem, kā arī apmainījās viedokļiem par iespējām aktivizēt savstarpējo sadarbību.

Ilze Stengrevica
LZA sabiedrisko attiecību speciāliste

Lasīt tālāk...

LZA ĀRZEMJU LOCEKLIS JŪRAS BANIS - BALTIJAS ASAMBLEJAS BALVAS LAUREĀTS

24-10-2019

Šī gada 11. oktobrī Saeimā vērtējot Baltijas Asamblejas (BA) balvas kandidātus, starptautiska žūrija lēma 2019. gada balvu mākslā piešķirt diriģentam Normundam Š par sniegumu koncertā par godu Baltijas valstu simtgadei kopā ar "Sinfonietta Rīga" un Tallinas kamerorķestri, kas notika pagājušajā gadā Baltijas jūras festivāla ietvaros Stokholmā.

Lasīt tālāk...

IZM un VIAA AICINA UZ KONFERENCI PAR AKTUALITĀTĒM ES PROGRAMMĀS APVĀRSNIS 2020 un APVĀRSNIS EIROPA

24-10-2019

2019. gada 7. un 8. novembrī notiks Izglītības un zinātnes ministrijas un Valsts izglītības attīstības aģentūras rīkotā, nākamajai Eiropas Savienības (ES) pētniecības un inovācijas programmai Apvārsnis Eiropa veltītā konference "Towards Horizon Europe Implementation in Latvia". Pasākums norisināsies Latvijas Universitātes Zinātņu mājas zālē Alfa un pulcēs augsta līmeņa profesionāļus, politikas veidotājus, zinātnisko institūciju vadītājus, zinātniekus un citus interesentus.

Lasīt tālāk...

LATVIJAS ZINĀTŅU AKADĒMIJĀ VIESOJAS SLOVĀKIJAS REPUBLIKAS VĒSTNIEKS

24-10-2019

Šī gada 15. oktobrī Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) viesojās Slovākijas Republikas vēstnieks Latvijā V.E. Ladislavs Babčans (Ladislav Babčan), lai iepazīstinātu ar vēstniecības darba prioritātēm un pārrunātu Slovākijas un Latvijas sadarbību zinātnē.

Lasīt tālāk...

IN MEMORIAM

24-10-2019

ALEKSANDRS URBAHS
(1958 -2019)

Dr.habil.sc.ing. prfesors Aleksandrs Urbahs dzimis 1958. gadā. 1981. gadā beidzis studijas Rīgas Civilās aviācijas inženieru institūtā (vēlāk Rīgas aviācijas universitāte), Mehānikas fakultātē, kur uzsācis arī darba gaitas kā asistents, vēlāk kļūstot par profesoru un Mehānikas fakultātes dekānu.

1992. gadā prof. A. Urbahs ieguva doktora grādu inženierzinātnēs un 1997. gadā - habilitētā doktora grādu.

Līdz 1999. gadam prof. A. Urbahs strādāja Rīgas aviācijas universitātē, ieņemot šīs universitātes Mehānikas fakultātes prodekāna un vēlāk dekāna amatus.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 10 - 18 no 18
Powered by Elxis - Open Source CMS