Jaunumi

Pasākumi sakarā ar Covid-19

12-05-2020

Latvijas zinātņu akadēmija, ievērojot Ministru Kabineta  02.04.2020. noteikumus Nr. 180 "Noteikumi par publiskas personas un publiskas personas kontrolētas kapitālsabiedrības mantas nomas maksas atbrīvojuma vai samazinājuma piemērošanu sakarā ar Covid-19 izplatību",  ir piemērojusi neapdzīvojamo telpu nomas maksas samazinājumu.

Lasīt tālāk...

Pētera Apiņa saruna ar LZA prezidentu Ojāru Spārīti par krīzes situācijām un to atspoguļojumu kultūrā un mākslā

10-05-2020

Saruna ar Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidentu Ojāru Spārīti šais dienās notika Rīgas Jūgendstila muzejā. Muzejā, kas tika atvērts 2009. gadā -  tieši iepriekšējās ekonomiskās krīzes laikā. Arī šoreiz sarunas temats ir krīzes situācijas un tās atspoguļojums kultūrā, mākslā. Ojāra Spārīša skatījumā, "paralēli vakcīnu meklējumiem un ekonomikas glābšanai iedarbinātajiem finanšu instrumentiem kā vissvarīgākais sociālās harmonijas un ētiskā līdzsvara atjaunošanas līdzeklis, kā dzīvotgribas un vitalitātes medikaments kalpo kultūra, māksla, mūzika un cilvēcība". Sarunu vadīja LZA goda doktors Pēteris Apinis.

Lasīt tālāk...

Izsludināts valsts pētījumu programmas “Ēnu ekonomikas mazināšana valsts ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanai” projektu pieteikumu atklātais konkurss

6-05-2020

Latvijas Zinātnes padome izsludina valsts pētījumu programmas "Ēnu ekonomikas mazināšana valsts ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanai" projektu pieteikumu atklāto konkursu. Valsts pētījumu programmas virsmērķis ir mazināt ēnu ekonomiku un veicināt iekļaujošu un uz ilgtspējīgu attīstību vērstu ekonomisko izaugsmi, kā arī produktīvas un konkurētspējīgas uzņēmējdarbības vides attīstību, tādējādi paaugstinot sabiedrības labklājību Latvijā. Konkursam pieejamais kopējais piešķirtais valsts budžeta finansējums ir 251 536 euro 24 mēnešu periodam. Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš ir 2020. gada 4. jūnijs.

Vairāk - Latvijas Zinātnes padomes mājaslapā.


Zinātnei piešķirts finansējums Covid-19 seku mazināšanai

30-04-2020

Valdība 2020. gada 30. aprīlī ir apstiprinājusi Izglītības un zinātnes ministrijas ierosinājumu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt finansējumu piecu miljonu eiro apmērā valsts pētījumu programmas Covid-19 slimības ierobežošanai un seku mazināšanai Latvijā. Izglītības un zinātnes ministrija vēl papildus ir atradusi iespēju novirzīt Eiropas Reģionālās attīstības fonda piešķirtos līdzekļus Covid-19 epidemioloģiskajai izpētei indikatīvi pusmiljona eiro apmērā un NordFosk pētījumu projektu konkursam par Ziemeļvalstu veselības datu izmantošanu Covid-19 pandēmijas apkarošanai un tās seku mazināšanai 400 tūkstošu eiro apmērā.

Vairāk šeit.


Sveicam ar augstākajiem Latvijas valsts apbalvojumiem pagodinātos LZA locekļus!

30-04-2020

Valsts neatkarības atjaunošanas 30. gadadienas priekšvakarā sveicam visus, kuri saskaņā ar Valsts prezidenta un Ordeņu kapitula 2020. gada 23. aprīļa lēmumu apbalvoti ar augstākajiem Latvijas valsts apbalvojumiem - Triju Zvaigžņu ordeni, Viestura ordeni un Atzinības krustu!

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 28 - 36 no 612
Powered by Elxis - Open Source CMS