Jaunumi

Rīgas Domes apbalvojumus saņem zinātnes un mākslas izcilības

19-11-2015

Vakar, 18. novembrī svinīgajā Rīgas domes sēdē tika pasniegti Rīgas augstākie apbalvojumi - "|Gada rīdzinieka" balva, Atzinības raksti un Rīgas Domes un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) balva. Šogad īpaši jāatzīmē Rīgas balvas 2015 ekspertu komisijas vienprātība balvu piešķiršanā izciliem zinātnes un mākslas pārstāvjiem, to vidū LZA īstenajam loceklim Jānim Gardovskim, LZA goda doktoram Romanam Lācim, LZA īstenajam loceklim Rihardam Kondratovičam un LZA goda loceklei Džemmai Skulmei.

Pēdējā atjaunošana 20-11-2015
Lasīt tālāk...

Liberté, égalité, fraternité!

15-11-2015

Šo nedēļu Latvijā dēvē par patriotisma nedēļu. Skaistā un cildenā veidā to ievadīja Lāčplēša dienas pasākumi. Tajos godinājām Latvijas brīvības cīnītājus, kuri 20. gadsimta sākumā krita par cēlu mērķi - izveidot neatkarīgu Latvijas valsti. Šo patriotisma nedēļu ir paredzēts noslēgt ar Latvijas valsts proklamēšanas dienas pasākumiem 18. novembrī. Negaidīti Latviju, Eiropu un visu pasauli satricināja 13. novembra traģēdija Parīzē ar teroristu uzbrukumiem simtiem nevainīgu cilvēku.

Lasīt tālāk...

LZA prezidents nosūta apsveikumus šī gada valsts apbalvojumu saņēmējiem

10-11-2015

2. novembrī Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Ojārs Spārītis nosūtījis apsveikumus virknei šī gada valsts apbalvojumu - Trīs Zvaigžņu ordeņa un Atzinības krusta - saņēmējiem, LZA vārdā atzīmējot viņu izcilo ieguldījumu un sasniegumus profesionālajā un sabiedriskajā darbībā, kā arī vēlot jaunus panākumus.

Pēdējā atjaunošana 10-11-2015
Lasīt tālāk...

LZA Ekonomikas institūta veiktais pētījums „Uzņēmējdarbības vides analīze Saldus un Brocēnu novadā"

9-11-2015

Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūts no 2015. gada aprīļa līdz 2015. gada jūnijam ir izstrādājis pētījumu „Uzņēmējdarbības vides analīze Saldus un Brocēnu novadā", sadarbojoties ar abu novadu un to pagastu pašvaldību un uzņēmumu pārstāvjiem un iedzīvotājiem.

Lasīt tālāk...

ERAF projekta īstenošanas gaita

9-11-2015

Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu Latvijas Zinātņu akadēmija īsteno projektu „Latvijas Zinātņu akadēmijas zinātniskās kapacitātes attīstība un atpazīstamības veicināšana, nodrošinot dalību programmas "Apvārsnis 2020" projektos, kā arī organizējot Baltijas jūras zinātnes 10. kongresu un XIV starptautiskā Baltijas intelektuālās sadarbības zinātnisko konferenci".

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS