Jaunumi

"Japāna ir valsts, kurā inovācijas medicīnā tiek īstenotas visātrāk un arī visātrāk tiek ieviestas iedzīvotāju veselības aizsardzībā"

26-10-2015

"Japāna ir valsts, kurā inovācijas medicīnā tiek īstenotas visātrāk un arī visātrāk tiek ieviestas iedzīvotāju veselības aizsardzībā"

(Šinja Jamanaka (Shinya Yamanaka), Nobela prēmijas laureāts medicīnā)

Šos vārdus liekot ziņojuma virsrakstā vēlos sniegt ieskatu Kioto pilsētā Japānā no 4. līdz 6. oktobrim notikušā foruma "Zinātne un tehnoloģijas sabiedrībā" (Science and Technology in Society Forum, STS) darbības virzienos un būtiskākajās atziņās.


Attēlā LZA prezidents Ojārs Spārītis Kioto kopā ar STS foruma organizatoru Koji Omi, 2015. gada 4.-6.oktobris

Pēdējā atjaunošana 7-11-2015
Lasīt tālāk...

Apstiprina Latvijas zinātnes politikas un prakses atbilstību OECD standartiem

23-10-2015

Šonedēļ Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Zinātnes un tehnoloģiju politikas komiteja sniedza oficiāli pozitīvu viedokli par Latvijas zinātnes politikas un prakses atbilstību OECD standartiem.

Plašāk šeit .


Par SIA „Rīgas koncertzāle" bijušo nomas telpu apkuri

14-10-2015

Sakarā ar to, ka SIA „Rīgas koncertzāle" ir parādā par piegādāto siltumenerģiju, un saskaņā ar „Siltumenerģijas piegādes un lietošanas noteikumu" (2008.gada 21.oktobra Ministru kabineta noteikumi Nr.876) 26.4.punktu, kas nosaka, ka siltumenerģijas piegādātājam ir tiesības pārtraukt siltumenerģijas piegādi lietotājam, ja lietotājs noteiktajos termiņos neveic norēķinus par to, Latvijas Zinātņu akadēmija nav pieslēgusi SIA „Rīgas koncertzāle" bijušās nomas telpas apkures sistēmai.

Pēdējā atjaunošana 14-10-2015
Lasīt tālāk...

Centrālā statistikas pārvalde publisko statistisko apskatu par pētniecību valsts, augstākās izglītības un uzņēmējdarbības sektorā 2014. gadā

14-10-2015

13. oktobrī Centrālā statistikas pārvalde publiskojusi informatīvo apskatu „Pētniecības statistika", kurā ir apkopota informācija par pētniecību un attīstību laikā no 2010. līdz 2014. gadam. Informācija par pētniecību un attīstību  apkopota trijos sektoros - augstākās izglītības, valsts un uzņēmējdarbības sektorā. Apskatā iekļauta statistiskā informācija par pētniecības finansējumu, izdevumiem pētniecībai, zinātniskajiem darbiniekiem un izdevumiem par uzņēmumā veiktajam pētniecības darbam, kā arī uzņēmumos strādājošajiem pētniekiem.

Lasīt tālāk...

27. starptautiskā Baltijas zinātņu vēstures konference "Zinātniskās biedrības, zinātņu akadēmijas, akadēmiskā sabiedrība Baltijā" fotogrāfijās

6-10-2015

2015. gada 2. oktobris, Jelgava, autors - Jānis Šabanovs


Akadēmiķe Baiba Rivža

Pirmajā rindā no kreisās Eiropas Zinātņu un
mākslu akadēmijas prezidents Felikss Ungers
 

Pēdējā atjaunošana 7-10-2015
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS