Jaunumi

Latvijas Zinātņu akadēmija informē: no 1. septembra SIA "Rīgas koncertzāle" nav tiesību lietot telpas pasākumu rīkošanai

2-09-2015

Informācija sagatavota sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmijas pilnvaroto advokātu Sergeju Rudānu, atbildot uz žurnālistes Kristīnes Sutuginas (BNS) jautājumiem. 

Lasīt tālāk...

O.Spārītis un T.Jundzis par zinātnes attīstību, iespējām, problēmām intervijā Rīga TV24

1-09-2015

31. augustā Rīga TV24 studijā viesojās Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis un viceprezidents Tālavs Jundzis.
Intervijas ieraksts skatāms šeit


Jaunu zāļu izgudrotāji un pētnieki tiekas lielākajā akadēmiskajā konferencē Latvijā pēdējo 25 gadu laikā

28-08-2015

Latvijas Organiskās sintēzes institūts (OSI) organizē starptautisku zāļu izpētes  konferenci, kas no 27.augusta līdz 29. augustam notiek Rīgā. Pasākuma piedalās ap 300  zinātniekiem un industrijas pārstāvjiem no 25 valstīm. Šī ir lielākā jaunu zāļu izstrādei veltītā akadēmiskā konference, kas notiek Latvijā pēdējo 25 gadu laikā.

Pēdējā atjaunošana 1-09-2015
Lasīt tālāk...

Saeimas komisijā prezentēts LZA darbības stratēģijas projekts

26-08-2015

25. augustā Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Ojārs Spārītis un ģenerālsekretārs Valdis Kampars iepazīstināja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju ar LZA turpmākās darbības stratēģijas projektu no 2015. līdz 2020. gadam.

Lasīt tālāk...

LZA piedāvā zinātniskajām institūcijām, zinātnieku kolektīviem un individuāliem pētniekiem atbalstu zinātnisko izgudrojumu komercializācijas procesā

7-08-2015

Pamatojot savu uzstādījumu ar tiesībām ikvienai institūcijai veikt koordinējošu darbu iespējami sekmīgākai mērķu sasniegšanai, Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) piedāvā zinātniskajām institūcijām un to struktūrām, zinātnieku kolektīviem un individuāliem pētniekiem praktisku atbalstu zinātnisko izgudrojumu komercializācijas procesā. Pēc pirmās tikšanās š.g. 13. maijā jautājumā par zinātnisko izgudrojumu komercializāciju turpinot attīstīt sadarbību ar Law Office Spridzans, LZA aicina piedalīties nākamajā darba posmā, kā rezultātā tiktu izveidota komercializējamo izgudrojumu, produktu un perspektīvo projektu datu bāze. Pilnu vēstules tekstu lasiet šeit.

Pēdējā atjaunošana 7-08-2015
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS