Jaunumi

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un LZA prezidenta Ojāra Spārīša tikšanās

16-07-2015

Tikšanās Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidenta Ojāra Spārīša atstāstā:

"Iepriecinoša attieksme - tikai nedēļu pēc savas stāšanās amatā Valsts prezidents Raimonds Vējonis piedāvāja LZA prezidentam Ojāram Spārītim tikšanos, lai pārrunātu Latvijas zinātnes aktuālos jautājumus un šodien 16. jūlijā Melngalvju namā šī saruna arī notika.

Pēdējā atjaunošana 16-07-2015
Lasīt tālāk...

Pārrunāta Latvijas un Korejas sadarbība zinātnē

8-07-2015

7. jūlijā Latvijas Zinātņu akadēmiju iepazīšanās vizītē apmeklēja Korejas Republikas vēstniecības Rīgā vadītājs pilnvarotais lietvedis Kyong-Ho Min. Tikšanās laikā ar LZA prezidentu Ojāru Spārīti, ārlietu sekretāru Andreju Siliņu un prezidenta padomnieci starptautiskajos jautājumos Anitu Dravenieci tika pārrunātas iespējas, kā veicināt informācijas apmaiņu un savstarpējos zinātnieku un zinātnisko institūciju kontaktus abu valstu starpā.

Lasīt tālāk...

Parakstīts Nodomu protokols starp Latvijas valdību un farmācijas rūpniecību

29-06-2015

Šodien, 29. jūnijā tika parakstīts Nodomu protokols starp Latvijas valdību un farmācijas rūpniecību, kas paredz pakāpeniski attīstīt izsvērtu savstarpēju sadarbību, realizējot individuālus projektus un noslēdzot līgumus. Latvijas valdību pārstāvēja Veselības ministrija un Latvijas Zinātņu akadēmija, bet farmācijas uzņēmumus - Eiropas Farmācijas uzņēmumu un apvienību federācija un Starptautisko inovatīvo farmaceitisko firmu asociācija.

Lasīt tālāk...

Akadēmija īsteno ERAF finansēto projektu zinātnisko konferenču organizēšanai un “Apvārsnis 2020” projektu izstrādei

17-06-2015

Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu Latvijas Zinātņu akadēmija šobrīd īsteno š.g. 3. martā apstiprināto projektu „Latvijas Zinātņu akadēmijas zinātniskās kapacitātes attīstība un atpazīstamības veicināšana, nodrošinot dalību programmas "Apvārsnis 2020" projektos, kā arī organizējot Baltijas jūras zinātnes 10. kongresu un XIV starptautiskā Baltijas intelektuālās sadarbības zinātnisko konferenci". (Projekta nr. 2DP/2.1.1.2/14/APIA/VIAA/005)

Lasīt tālāk...

Leopoldina Cilvēktiesību komitejas priekšsēdētāja Cennera vēstule

16-06-2015

Vēstulē, kas 15. jūnijā saņemta no Vācijas Nacionālās zinātņu akadēmijas Leopoldina Cilvēktiesību komitejas priekšsēdētāja Prof. Dr. Hansa Pētera Cennera (Hans Peter Zenner) pausts gandarījums par Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidenta Ojāra Spārīša vispusīgo sniegumu un aktīvo dalību cilvēktiesību un zinātnes jautājumu aspektiem veltītajā konferencē Bernē š.g. 21. maijā, kas veicinājuši konferences dalībnieku izpratni par zinātņu un cilvēktiesību situāciju Latvijā.

Prof. Dr. Hansa Pētera Cennera vēstule.


Powered by Elxis - Open Source CMS