Jaunumi

Atskats uz konferencē "The Human Right to Science" Bernē runāto

1-06-2015

2015. gada 22. maijs

Lai dalītos pieredzē par cilvēktiesību aspektiem zinātniskā darba laukā Vācijas Nacionālās Zinātņu akadēmijas "Leopoldina" un Šveices Zinātņu akadēmijas (Swiss Academies of Arts and Sciences)  kopīgi rīkotajā konferencē ar starptautiskiem tiesību ekspertiem Bernē tikās 12 valstu pārstāvji.

Lasīt tālāk...

Diskusija par zinātniskās darbības komercializācijas jautājumiem tiks turpināta

29-05-2015

Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) š.g. 13. maijā bija pulcējušies vairāku augstskolu un zinātnisko institūtu pārstāvji, lai piedalītos sarunā par zinātnisko izgudrojumu komercializācijas iespējām, veiksmēm un arī neveiksmēm. Tieši pēdējās visvairāk sarūgtina zinātniekus, jo viņu entuziasmu nomāc pārāk garais un neefektīvais ceļš, pa kādu saskaņā ar mūsu valsts likumdošanas nepilnībām ir spiesta virzīties zinātne Latvijā. LZA prezidenta O.Spārīša rosinātās diskusijas mērķis bija aktivizēt viedokļu apmaiņu par to vai un kā zinātnieku izstrādātais produkts ir komercializējams, kāds būtu efektīvākais ceļš līdz tā komercializācijai un kādi ir šķēršļi šai ceļā.

Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātņu akadēmijas, a/s „Exigen Services Latvia" un Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonda Eižena Āriņa balva

26-05-2015

Balvu pasniegšana (video)


  • Par mūža devumu Latvijas datorzinātnes attīstībā piešķirta Eižena Āriņa piemiņas medaļa un 2015. gada balva LZA korespondētajloceklim Dr.habil.sc.comp. Audrim Kalniņam.
Pēdējā atjaunošana 29-05-2015
Lasīt tālāk...

Stradiņa gada grāmata

20-05-2015

Vakar, 19. maijā Latvijas Universitātē (Mazajā aulā) notika tematisks forums „Latvijas zinātnes smailes". Foruma laikā tika prezentēta Jāņa Stradiņa gada grāmata „Zinātnes un kultūras mijiedarbība Latvijā un pasaulē", kurā iekļautās daudzu autoru publikācijas iepazīstina ar Jāņa Stradiņa astoņdesmitajai jubilejai veltītās tāda paša nosaukuma konferences materiāliem un citām iniciatīvām šīs jubilejas sakarā - ekspertu diskusiju Rundāles pilī, Latvijas Universitātes rektora M.Auziņa sarunu ar J.Stradiņu, A.Dimanta sarunu ar J.Stradiņu u.c.,  tajā ietvertas J.Stradiņa runas jubilejas gada konferencēs. Grāmatu bagātīgi ilustrē Gunāra Janaiša un Toma Grīnberga fotogrāfijas.

Lasīt tālāk...

Pasniegtas L'OREAL Latvija stipendijas trim jaunajām zinātniecēm

14-05-2015

Šodien, 14. maijā, Latvijas Zinātņu akadēmijā svinīgā ceremonijā tika pasniegtas L΄OREAL Latvijas stipendijas "Sievietēm zinātnē" ar UNESCO Latvijas Nacionālas komisijas un Latvijas Zinātņu akadēmijas atbalstu.

Papildu informācija šeit.

 

1. rindā Ojārs Spārītis, Anda Hūna, Vaira Vīķe-Freiberga, Laura Beķere, Irēna Mihailova, Jānis Stradiņš,
2. rindā Johans Bergs, Mārcis Auziņš
Ilmāra Znotiņa foto

Pēdējā atjaunošana 15-05-2015
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS