Jaunumi

14. Baltijas intelektuālās sadarbības konferences materiāli

29-04-2015

Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Ojāra Spārītis, atklājot 14. Baltijas intelektuālās sadarbības konferenci Rīgā 20. aprīlī, uzsvēra, ka šīs sanāksmes atslēgas vārds, kam ir īpaša nozīme mūsdienu pasaulē, ir sadarbība. Šai tēzei pievienojās arī Igaunijas Zinātņu akadēmijas prezidents Tarmo Soomere, Lietuvas Zinātņu akadēmijas prezidents Valdemaras Razumas un Somijas Zinātņu akadēmijas galvenais zinātniskais sekretārs Olli Martio, kuri savu akadēmiju vārdā sveica konferences dalībniekus.

Pēdējā atjaunošana 29-04-2015
Lasīt tālāk...

LZA Senāta sēde

28-04-2015

28. aprīlī notika kārtējā  LZA Senāta sēde. Par Latvijas neatkarības 25.gadadienai veltītajiem pasākumiem LZA un Latvijas neatkarības atgūšanas vēstures pētījumiem veltītajām grāmatām ziņoja akadēmiķis Tālavs Jundzis, bet par 20. - 21. aprīlī Rīgā un Jelgavā notikušo 14. Baltijas intelektuālās sadarbības konferenci un tās rezultātiem - LZA prezidents akadēmiķis Ojārs Spārītis. Senāta locekļi apsprieda LZA Pavasara pilnsapulces rezultātus un apstiprināja vakances LZA jaunu locekļu vēlēšanām 2015.gadā. Ziņojumu "RTU Neorganiskās ķīmijas institūta zinātniskā darbība un konsolidācija" sniedza institūta direktors akadēmiķis Jānis Grabis. Senāts sveica savu kolēģi LZA korespondētājlocekli Juri Borzovu jubilejā.

ALLEA balva piešķirta Britu akadēmijas profesorei lēdijai Helēnai Vollesai (Helen Wallace)

26-04-2015

Apbalvošanas ceremonijā, kas notika Lisabonas Zinātņu akadēmijā š.g. 23. aprīlī, ALLEA (All European Academies) pilnsapulces laikā, Madame de Stael balvu par nopelniem kultūrā piešķīra Britu akadēmijas profesorei lēdijai Helēnai Vollesai.  Balvu no Eiropas pētniecības, zinātnes un inovāciju komisāra Karlosa Moedas (Carlos Moedas) rokām Vollesa saņēma par savu ievērojamo zinātnisko darbu Eiropas politikas un Eiropas integrācijas studijās.

Lasīt tālāk...

Sadarbība ar Šveices zinātniekiem un uzņēmējiem

17-04-2015

Tieši pirms Eiropas Savienības veselības ministru tikšanās Rīgā grupa zinātnieku - Latvijas Organiskās sintēzes institūta (LOSI) Zinātniskās padomes priekšsēdētājs Ivars Kalviņš, Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra (BMC) zinātniskā direktore Aija Linē, kā arī veselības ministrs Guntis Belēvičs, Veselības ministrijas valsts sekretāra vietniece Egita Pole, Uzņēmuma ROCHE Latvija direktors Rauls Vēliņš un LZA prezidents Ojārs Spārītis Bāzelē 14. un 15. aprīlī iepazinās ar Šveices uzņēmuma ROCHE darbu ārstniecisko preparātu izstrādē un iepazīstināja ar Latvijas līdzšinējo sekmīgo pieredzi jaunu ārstniecisko preparātu izstrādē un starptautiskā patentēšanā.

Pēdējā atjaunošana 17-04-2015
Lasīt tālāk...

O.Spārītis RPIVA zinātniskajā konferencē runā par izglītības problēmām Latvijā un ES

13-04-2015

Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Ojārs Spārītis 10. aprīlī uzstājās Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) 8. Starptautiskajā zinātniskajā konferencē „Teorija praksei mūsdienu sabiedrības izglītībā", kas bija veltīta Academia-200 gadam un Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē. Akadēmiķis Ojārs Spārītis plenārsēdē runāja par vidējās un augstākās izglītības problēmām Latvijā un ES, mudinot uzmanību pievērst ne tikai apgūstamajām prasmēm, bet jo īpaši - zināšanām.

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS