Jaunumi

Eiropas Aizsardzības aģentūra aicina iesniegt divējādās pielietojamības tehnoloģiju projektus

11-03-2015

Latvijas Zinātņu akadēmija ir saņēmusi informāciju no Aizsardzības ministrijas par  Eiropas Aizsardzības aģentūras (European Defence Agency, EDA) aicinājumu iesniegt divējādas pielietojamības tehnoloģiju projektu pieteikumus Eiropas Savienības strukturālo un investīciju fondu apguvei. Individuālie uzņēmumi, valsts un privātie pētniecības centri, akadēmijas un valsts vai pašvaldību iestādes ir aicinātas izstrādāt projektus, kas paredzēti civilai un militārai lietošanai.

Lasīt tālāk...

Akadēmiķis Jānis Stradiņš apbalvots ar Ivane Džavahišvili medaļu

3-02-2015

Š.g. 2. februārī Latvijas Zinātņu akadēmijas goda doktors gruzīnu zinātnieks Dr.h.c.hist. Nikolajs Džavahišvili Tbilisi Valsts universitātes Akadēmiskās padomes sēdē uzstājās ar priekšlasījumu par akadēmiķa Jāņa Stradiņa ieguldījumu Gruzijas zinātnē. Akadēmiskā padome vienbalsīgi atbalstīja J.Stradiņa apbalvošanu ar akadēmiķa Ivane Džavahišvili medaļu.

Pēdējā atjaunošana 2-04-2015
Lasīt tālāk...

Latvija paraksta Eiropas Kosmosa aģentūras Eiropas Sadarbības valsts plāna hartu

2-02-2015

Paužot gandarījumu par š.g. 30. janvārī parakstīto Eiropas Sadarbības valsts plāna hartu ar Eiropas Kosmosa aģentūru, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis uzsver, ka līdz ar šo soli Latvijas ekonomikai ar zinātnieku līdzdalību paveras jaunas iespējas.

Plašāk šeit .


O.Spārītis pārrunā zinātnes finansējuma un zinātnisko atklājumu ekonomiskās atdeves jautājumus ar ekonomisti A.Rutkovsku

8-01-2015

Šodien, 8. janvārī Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents  Ojārs Spārītis tikās ar Latvijas Bankas ekonomisti Agnesi Rutkovsku, lai pārrunātu zinātnes finansējuma pieauguma un zinātnisko atklājumu ekonomiskās atdeves jautājumus.

Lasīt tālāk...

Borisa un Ināras Teterevu fonds sveic Latvijas Zinātņu akadēmiju Jaunajā gadā

8-01-2015

Latvijas Zinātņu akadēmija ir saņēmusi Borisa un Ināras Teterevu fonda apsveikumu Jaunajā 2015. gadā. Apsveikumā teikts: "Ikviena ziņa, kas stāsta par Jūsu veikumu, sniedz mums patiesu gandarījumu." Apsveikuma teksts šeit.

Jāatzīmē, ka 2014. gadā Borisa un Ināras Teterevu fonds pirmo reizi īstenoja savu iniciatīvu atbalstīt izcilību zinātnē, ar 10 000 eiro prēmijām apbalvojot Latvijas Zinātņu akadēmijas Lielās medaļas ieguvējus.



Powered by Elxis - Open Source CMS