Jaunumi

Latvijas Zinātņu akadēmijā viesojas Izraēlas vēstniece Latvijā

20-11-2014

19. novembrī LZA prezidents Ojārs Spārītis tikās ar Izraēlas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā, V.E. Hagitu Ben-Jakovu (Hagit Ben-Yaakov), un misijas vadītājas vietnieku Cvī Mirkinu (Tzevy Mirkin).


No kreisās: Cvī Mirkins, Hagita Ben-Jakova, Ojārs Spārītis

Lasīt tālāk...

Pasniegta Rīgas domes un Latvijas Zinātņu akadēmijas balva zinātnē

20-11-2014

18.novembrī, Latvijas Republikas proklamēšanas 96. gadadienā Rīgas domes svinīgā sēdē  tika pasniegta Rīgas domes balva „Gada rīdzinieks 2014", Rīgas domes Atzinības raksti un Rīgas domes un Latvijas Zinātņu akadēmijas balva zinātnē, kuru saņēma LZA korespondētājlocekle Dr.philol. Ausma Cimdiņa.


Attēlā: O.Spārītis, A.Ameriks, A.Cimdiņa un N.Ušakovs.

Pēdējā atjaunošana 20-11-2014

Pasniegtas LZA un a/s "Grindeks" balvas

14-11-2014

14. novembrī, AS „Grindeks" fonds „Zinātnes un izglītības atbalstam" sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju godināja ievērojamākos Latvijas zinātniekus, pasniedzot prestižās godalgas - „Zelta Pūci" un „Sudraba Pūces".


No kreisās: Kirovs Lipmans, Maija Dambrova, Guntis Belevičs, Beatrise Bērziņa, Juris Ekmanis, Toms Rēķis un Ilze Neibolte.

Pēdējā atjaunošana 14-11-2014
Lasīt tālāk...

AS "Grindeks" fonda „Zinātnes un izglītības atbalstam" apbalvojumi - akadēmiķei Maijai Dambrovai un jaunajiem zinātniekiem Beatrisei Bērziņai, Ilzei Neiboltei un Tomam Rēķim

13-11-2014

Lai godinātu Latvijas ievērojamākos zinātniekus, AS "Grindeks" fonds „Zinātnes un izglītības atbalstam" sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA) aicina žurnālistus un mediju pārstāvjus piedalīties svinīgajā pasākumā, kas notiks 14. novembrī pulksten 11.00, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Rīgā, Mūkusalas ielā 3, 11.stāvā.

Pēdējā atjaunošana 13-11-2014
Lasīt tālāk...

LZA konkursā noskaidros desmit gada sasniegumus Latvijas zinātnē

5-11-2014

Šodien, 5.novembrī ar LZA Prezidija lēmumu tiek izsludināts ikgadējais konkurss "Desmit gada zinātniskie sasniegumi Latvijā". Priekšlikumus, kurus ir tiesīgi iesniegt Izglītības un zinātnes ministrijas reģistrā esošie zinātniskie institūti, universitātes, augstskolas, universitāšu fakultātes un LZA īstenie locekļi, LZA nodaļas pieņems līdz 3.decembrim plkst. 15.00 un izvērtēs tos līdz 17.decembrim. LZA Prezidijs, balstoties uz nodaļu vērtējumu, izveidos desmit gada nozīmīgāko sasniegumu sarakstu un apstiprinās to līdz decembra beigām.

Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS