Jaunumi

ALLEA aicina jaunos zinātniekus stāties Vispasaules jauno zinātnieku akadēmijā

21-08-2014

Vispasaules jauno zinātnieku akadēmija izsludinājusi jaunu biedru uzņemšanu. Pieteikšanās līdz 2014. gada 28. septembrim. Plašāka informācija mājaslapā www.globalyoungacademy.net


Pēdējā atjaunošana 21-08-2014

LZA viesojās Taivānas Republikas prezidenta kundze

30-07-2014

Latvijas Zinātņu akadēmijai ir jau 17 gadu garumā izveidojusies ražīga sadarbība ar Taivānas zinātniekiem. Tā aizsākās pēc Taipejas misijas Latvijas Republikā piedāvājuma un ieinteresēja vairāku institūtu zinātniekus. Sadarbības un zinātnieku apmaiņas līgums, kā arī kopīgi pētījumi informācijas tehnoloģijās, fizikā un materiālu zinātnēs saista Taivānu, Latviju un Lietuvu. Latvijas zinātnieki augstu vērtē Taipejas misijas Rīgā atbalstu zinātniskajam darbam un izsaka savu pateicību.

Lasīt tālāk...

Spānijas Karalistes atzinība LZA goda loceklim Leonam Briedim

23-07-2014

Par izcilu darbu divu tautu kultūru tuvināšanā, kur jaunākais sasniegums ir apgāda „Neputns" izdotā Leona Brieža sastādītā „Spāņu dzejas antoloģija. 20. gs." , 15. jūlijā Spānijas Karalistes ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijas Republikā Viņas Ekselence Marija Konsuelo Femenija Gvardiola (Maria Consuelo Femenia Guardiola ) pasniedza dzejniekam, filozofam, atdzejotājam, tulkotājam, LZA goda loceklim Leonam Briedim „Katolietes Izabellas ordeni" un ordeņa goda diplomu, kuru parakstījis Spānijas karalis Huans Karloss.

Svinīgajā ceremonijā Spānijas Karalistes vēstniecībā Latvijas Zinātņu akadēmijas vārdā Leonu Briedi sveica LZA prezidents Ojārs Spārītis.

Parakstīts memorands par sadarbību zinātnes, medicīnas tūrisma un farmācijas jomās starp Latviju un Lībiju

22-07-2014

Piektdien, 18. jūlijā Latvijā ar vizīti bija ieradies Lībijas Nacionālās zinātniskās pētniecības aģentūras (National Agency for Scientific Research) ģenerāldirektors, profesors Nuredins Ašammaki (Nureddine Ashammakhi). Nacionālā zinātniskās pētniecības aģentūra (NZPA) ir augstākā zinātnes institūcija Lībijā. Lībija par savu mērķi ir izvirzījusi pastiprinātu zinātnes attīstību valstī, valsts aktīvi finansē dažādus zinātnes projektus un investē līdzekļus speciālistu izglītošanā. NZPA mērķis - panākt, ka tuvāko 10-15 gadu laikā Lībija kļūst par vienu no vadošajām valstīm arābu reģionā.


No kreisās: Latvijas Medicīnas Eksporta Asociācijas prezidents Olafs Slutiņš, Latvijas Viroterapijas Centra valdes loceklis Jurģis Auziņš, Lībijas Nacionālās zinātniskās pētniecības aģentūras (National Agency for Scientific Research) ģenerāldirektors, profesors Nuredins Ašammaki, Latvijas zinātnes akadēmijas prezidents, profesors Ojārs Spārītis pēc memoranda parakstīšanas.

Pēdējā atjaunošana 22-07-2014
Lasīt tālāk...

Sadarbība starp Latviju un Krieviju zinātnes un viroterapijas jomā

22-07-2014

17. jūnijā Latvijā ar vizīti ieradās slavens Krievijas zinātnieks, Bašķīrijas Medicīnas valsts universitātes zinātniski-pētnieciskā onkoloģijas institūta direktors, Baškortostānas Republikas Sabiedriskās Palātas priekšsēdētājs, profesors Šamiļs Gancevs. Zīmīgi, ka tā bija pirmā profesora Ganceva ārvalstu vizīte pēc Sabiedriskās Palātas jaunā sasaukuma, kas ir apliecinājums tam, ka Krievija ir ieinteresēta veidot ciešāku sadarbību ar Latviju veselības un medicīnas jomā. Vizītes laikā profesors apmeklēja Latvijas Zinātnes Akadēmiju (LZA), kur tikās ar LZA prezidentu, akadēmiķi Ojāru Spārīti un Latvijas galveno onkoloģi, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas zinātnes daļas vadītāju, profesori Daci Baltiņu. Tikšanās laikā tika apspriestas sadarbības iespējas zinātnes, inovāciju jomā, kopīgie nākotnes projekti starp Latviju un Krieviju viroterapijas jomā.

Powered by Elxis - Open Source CMS