Jaunumi

LZA piedāvājums starptautiskajai sadarbībai ar Vācijas zinātniskajām institūcijām un augstskolām

3-02-2014

Pagājušā gada nogalē viesojoties Berlīnē, lai tiktos ar Vācijas politiķiem, žurnālistiem uzņēmējiem un kultūras darbiniekiem, LZA prezidents pārliecinājās par Latvijas Republikas vēstniecības Vācijā aktīvo darbību. Tūlīt pēc tam, kad kancleres Angelas Merkeles vadībā bija noformējusies Vācijas jaunā valdība un tā bija definējusi sev veicamos uzdevumus, arī visu pārējo ES dalībvalstu vēstniecības saņēma pamudinājumus aktīvi iesaistīties dialogā ar Vāciju kā vienu no spēcīgākajām bloka zemēm. Rosinājumu aktivizēt Latvijas un Vācijas kontaktus saimnieciskajos, zinātniskajos, izglītības un kultūras jautājumos pauda LR vēstniece Vācijā V.E. Elita Kuzma, vēstniecības vadītājas vietniece Guna Japiņa un arī citi vēstniecības darbinieki.

Lasīt tālāk...

Latvijas un Azerbaidžānas zinātņu akadēmijas paraksta sadarbības memorandu

24-01-2014

MemorandsАзербайджан, Баку, 16 января /корр. Trend Э. Мехтиев/

В Президиуме Национальной академии наук Азербайджана (НАНА) в четверг прошла встреча с делегацией Академии наук Латвии во главе с ее президентом, академиком Оярсом Спаритисом.

Поприветствовав гостей, президент НАНА, академик Акиф Ализаде отметил, что между Азербайджаном и Латвией установлены дружественные взаимоотношения и налажены двусторонние связи в различных областях.

Pēdējā atjaunošana 24-01-2014
Lasīt tālāk...

Parakstīts sadarbības protokols

15-01-2014

Parakstīts sadarbības protokols

Atklāts konkurss par 6000 eiro vērto L`ORÉAL Latvijas stipendiju „Sievietēm zinātnē"

Pasakumi/LVM7545.jpg

14. janvārī Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) tika svinīgi parakstīts sadarbības protokols starp kosmētikas koncerna L`ORÉAL Baltijas filiāli, UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju (LNK) un LZA. Sadarbības protokolu parakstīja LZA prezidents Ojārs Spārītis, L`Oreal Baltic ģenerāldirektors Benuā Žilia un UNESCO LNK Zinātnes programmu padomes priekšsēdētājs, Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš.


Foto: Māris Morkāns

Pēdējā atjaunošana 15-01-2014
Lasīt tālāk...
Powered by Elxis - Open Source CMS