Jaunumi

Saruna par Latvijas Zinātņu akadēmijas nākotni ar akadēmiķiem Ojāru Spārīti, Baibu Rivžu, Andreju Ērgli un Ivaru Kalviņu

20-02-2020

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis: "Pēc 1992. gada zinātnieki domāja, ka viņi ir izdarījuši visu, kas zinātnei vajadzīgs neatkarīgā Latvijā, bet izrādījās, ka zinātne ir arī jāadministrē - ne tikai jāuzskaita zinātnieku slavas virsotnes. Zinātnes administrēšana tika uzskatīta par nevajadzīgu, bet LZA vadība uzturēja nekādu dialogu ar sabiedrību, un ļoti vāju dialogu - ar valdības aprindām. [..] ceru, ka tie cilvēki, kuri LZA vadīs pēc manis, pratīs gan sadarboties, gan pretstāvēt valdībai - lai panāktu finansējuma paaugstināšanu zinātnei, lai palielinātu tās jaudu un lai realizētu atgriezenisko saiti starp zinātni un ekonomiku, industriju un izglītību."

Lasīt tālāk...

Interesenti aicināti piedalīties Baltijas jūras reģiona inovāciju nometnē 25. februārī

19-02-2020

Jau nākamajā nedēļā, 2020. gada 25. februārī, Rīgā notiks Baltijas jūras reģiona Interreg projekta Smart-up inovāciju nometne, kuras dalībniekiem pieredzējušu moderatoru vadībā būs iespēja pārrunāt aktuālus inovāciju problēmjautājumus. Dalība inovāciju nometnē ir bez maksas un tā notiks angļu valodā. 

Lasīt tālāk...

Augstskolu vadītāji un zinātnieki skaidros viedokli par augstākās izglītības un zinātnes reformas plāniem

18-02-2020

Rīt, 19. februārī, pulksten 13.00 Latvijas Zinātņu akadēmijas ēkā, Akadēmijas laukumā 1, Senāta zālē 2. stāvā notiks preses konference par Latvijas augstskolu vadītāju un zinātnieku tālāko rīcību saistībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādāto konceptuālo ziņojumu par augstākās izglītības reformas plāniem. Preses konferencē piedalīsies Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents, akadēmiķis Ojārs Spārītis, Rektoru padomes priekšsēdētāja, Latvijas Kultūras akadēmijas rektore, profesore Rūta Muktupāvela, Latvijas Universitāšu asociācijas priekšsēdētājs, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektors, profesors Aigars Pētersons, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors, profesors Leonīds Ribickis, Latvijas Augstākās izglītības padomes (AIP) priekšsēdētājs, profesors Jānis Vētra, kā arī citu Latvijas augstskolu rektori un vadītāji.

Pēdējā atjaunošana 19-02-2020
Lasīt tālāk...

Konferencē “Inovācija – 21. gadsimta spēks” risinās Baltijas jūras reģiona pētniecības un inovāciju politikas problēmjautājumu loku

14-02-2020

No 24. līdz 26. februārim Latvijas Universitātes Zinātņu mājā notiks konference "Inovācija - 21. gadsimta spēks", diskusiju forumi un starptautiskā projekta "Smart-up Baltic Sea Region" radošā inovāciju nometne, kurā Latvijas zinātnieki kopā ar kolēģiem no astoņām citām Baltijas jūras reģiona valstīm meklēs risinājumus problēmām, ar kurām reģioni un citas iesaistītās puses saskaras, īstenojot reģionālās pētniecības un inovācijas politiku. Latvijas Universitāte kopīgi ar Latvijas Zinātņu akadēmiju un Eiropas Investīciju banku ir šīs konferences iniciatores. Konferences patronese ir Latvijas Republikas prezidente (1999-2007) Vaira Vīķe-Freiberga.  

Lasīt tālāk...

LZA prezidents: “Svētki zinātnei nozīmē ārkārtīgi lielu laimi darīt savu darbu, un ar katru savu soli darīt Latviju bagātāku!”

8-02-2020

Š.g. 6. februārī Latvijas Zinātņu akadēmijā pulcējās valsts un valdības amatpersonas, uzņēmēji, akadēmisko aprindu, zinātnisko institūciju un sabiedrības pārstāvji, lai kopīgi svinētu svētkus Zinātnei, par kādiem gadu gaitā kļuvusi 2019. gada nozīmīgāko zinātnes sasniegumu konkursa laureātu godināšana!


2019. gada nozīmīgāko sasniegumu zinātnē autoru kopbilde. Foto - Jānis Brencis

Pēdējā atjaunošana 10-02-2020
Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 64 - 72 no 612
Powered by Elxis - Open Source CMS