Medijiem

“Sievietēm zinātnē” balvu saņem septiņas talantīgas Baltijas zinātnieces

17-06-2020

Šodien, 17. jūnijā, "L`ORÉAL Baltic" "Sievietēm zinātnē" programma, kas tiek īstenota sadarbībā ar Baltijas valstu zinātņu akadēmijām un UNESCO Nacionālajām komisijām, godina 2020. gada "Sievietēm zinātnē" balvas saņēmējas - septiņas talantīgas Baltijas zinātnieces. Par savu ieguldījumu zinātnē 6 000 eiro balvu šogad saņem Dr.Chem. Iveta Pugajeva, Mg.Sc.Ing. Aiga Ivdre un Mg.Sc. Chem. Ivita Bite no Latvijas, Dr. Rima Budvītīte (Rima Budvytyte)  un Mg.Sc. Dominika Dapkute (Dominika Dapkute) no Lietuvas, kā arī Dr. Mārja Grosberga (Maarja Grossberg) un Mg.Sc. Lisandra Menēzisa (Lisandra Meneses) no Igaunijas.

Pēdējā atjaunošana 18-06-2020
Lasīt tālāk...

Latvijas Zinātņu akadēmija rīko diskusiju par koronavīrusu SARS CoV2

2-03-2020

Ceturtdien, 5. martā, plkst. 15.00 Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Portretu zālē notiks akadēmiska diskusija par šībrīža aktualitāti - koronavīrusa SARS CoV2 izcelsmi, klīniskajām izpausmēm, ārstēšanas iespējām, kā arī pētījumiem un sasniegumiem pretvīrusu preparātu izstrādē. LZA prezidents Ojārs Spārītis uzsver, ka Latvijas zinātnieki - virusologi ir plaši pazīstami pasaulē, Latvijas ķīmiķi ir radījuši pretvīrusu preparātus ar plašu pielietojumu visā pasaulē, bet epidemiologi ir pierādījuši savas zināšanas un prasmes lokālu un globālu epidēmiju likvidācijā.

Pēdējā atjaunošana 3-03-2020
Lasīt tālāk...

Par informācijas precizējumu tiesvedībā ar SIA "Rīgas koncertzāle" cesionāru Juri Milleru

12-02-2020

Precizējot otrdien, 11. februārī, portālā tautaruna.nra.lv un sociālajos tīklos publicēto, Latvijas Zinātņu akadēmija informē, ka 11. februārī Zemgales rajona tiesa Bauskā ir pasludinājusi pārtraukumu tiesas procesā tiesas būves ekspertīzes nozīmēšanai objektā Rīgā, Akadēmijas laukumā 1 (Lielā konferenču zāle un palīgtelpas).


Latvijas Zinātņu akadēmija aicina uz svinīgo ceremoniju “2019. gada nozīmīgākie zinātnes sasniegumi”!

29-01-2020

Ceturtdien, 6. februārī, plkst. 16.00 Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) norisināsies 2019. gada nozīmīgāko sasniegumu zinātnē autoru un autoru kolektīvu apbalvošanas ceremonija, kurā piedalīsies izcilāko sasniegumu autori un autoru kolektīvi, valsts un valdības amatpersonas, uzņēmēji, akadēmisko aprindu, zinātnisko institūciju un sabiedrības pārstāvji.

Lasīt (pdf)


Baltijas zinātnieces aicinātas pieteikties ikgadējai L`ORÉAL Baltic programmai "Sievietēm zinātnē"

27-01-2020

Pasaulei ir nepieciešama zinātne,
Zinātnei ir nepieciešamas sievietes,
Jo sievietes zinātnē spēj mainīt pasauli.

2020. gada 27. janvārī Baltijas valstīs ir atklāta pieteikšanās prestižajai L`ORÉAL Baltic programmai Sievietēm zinātnē. Septiņas Baltijas zinātnieces katra saņems 6 000 eiro balvu par savu ieguldījumu zinātnē. Papildus viena dalībniece no katras valsts tiks nominēta prestižajai, starptautiski atzītajai L' Oréal-UNESCO For Women in Science International Rising Talents programmai.

Lasīt tālāk...
<< Pirmā < Iepriekšējais. 1 2 3 4 Nākamais. > Pēdējā >>
Rezultāti 1 - 9 no 31
Powered by Elxis - Open Source CMS